GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessparet på galamiddag i London
0
Kungligt

Kronprinsessparet på galamiddag i London

Det blev en intensiv första dag för kronprinsessparet under deras officiella besök i Storbritannien. Men av bilderna ser Victoria och Daniel se ut att förena nytta med nöje och ha spännande och mysiga dagar tillsammans.

Besöket äger rum på önskemål av regeringen och med på resan är statsråden Pål Jonson och Andreas Carlsson. Under onsdag förmiddag besökte kronprinsessparet, försvarsministern och Storbritanniens försvarsminister Grant Shapps ukrainska soldater som övas av befäl och soldater ur svenska Hemvärnet i östra England inom ramen för den brittiskledda Operation Interflex. Se bilder här.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på puben The Three Blackbirds i Woodditton.

Pubbesök
På vägen mot London besökte kronprinsessan och prinsen en pub i Woodditton i Cambridgeshire för lunch och samtal med pubägaren och den engelska public house-kulturen. De fick dessutom prova på att hälla upp en egen öl.

London
Sent på eftermiddagen anlände kronprinsessan Victoria, prins Daniel och försvarsministern till London där de begav sig till Imperial Colleges Innovation Hub. Besöket handlade om hur innovation kan påskyndas inom försvar och säkerhet och inkluderade bland annat fördjupad information om Natos accelerator för försvarsinnovation, Diana.

Kronprinsessparet och statsrådet Pål Jonson under besöket på Imperal Collage Innovation Hub.

Därefter mötte kronprinsessparet infrastrukturministern i ambassadörens residens. Under tidig kväll deltog de i en mottagning på residenset med anledning av den svenska rådskandidaturen till Internationella sjöfartsorganisationen (IMO).

Middag
Business Sweden och ambassaden stod senare under kvällen värdar för en middag i National History Museum. Inbjudna var representanter för brittisk politik samt svenska och brittiska företag.

Middagen anordnades mot bakgrund av det nyss påbörjade COP28 och hade som tema hur brittiska och svenska företag kan samarbeta ytterligare inom hållbarhet, innovation och säkerhet. Under middagen deltog även infrastrukturministern och statssekreterare Håkan Jevrell.

Kronprinsessan Victoria var ursnygg i klänning från H&M och pälsjacka från Filippa K.

I sitt tal till gästerna sade Kronprinsessan bland annat:

Our governments cooperate closely. There is also tremendous power when the business community act together.

Both the UK and Sweden are world leading on innovation, and our global competitiveness is closely linked to our strive towards green transition.

H.K.H. Kronprinsessan

Foto: Henric Wauge/SPA