GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessparet på besök i Linköping
0
Kungligt

Kronprinsessparet på besök i Linköping

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte nyligen Saabs flygverksamhet i Linköping som vi har skrivit om tidigare här på GALA. De träffade även representanter som informerade om brottsförebyggande insatser som sker i länet.

Eftermiddagen inleddes med att kronprinsessan och prins Daniel besökte socialförvaltningen i Linköping där de fick information om projektet Rätt kurva.

Kronprinsessparet och landshövding Carl Fredrik Graf på residenset Linköping slott.

Rätt kurva är en brottsförebyggande metod som bygger på samverkan mellan polis och socialtjänst där barn i åldrarna 8 till 15 år, som bedöms löpa särskilt stor risk att bli en del av organiserad brottslighet, identifieras. Det förebyggande arbetet går ut på att polisen tillsammans med socialarbetare, i nära anslutning till barnets familj och övriga nätverk, arbetar för att skapa en trygg framtid.

Metoden bygger på en tysk framgångsrik brottsförebyggande modell, Kurve Kriegen, som finns på flera håll i Tyskland sedan tio år tillbaka.

Som avslutning på besöket i Linköping närvarade kronprinsessparet vid seminariet Östergötland tillsammans mot brott – Olika aktörers arbete och goda exempel från länet på Linköpings slott. Där medverkade landshövding Carl Fredrik Graf samt representanter från polisen samt kommuner i länet.

Foto: SPA