GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessparet imponerade i olika sporter – se bilder!
0
Kungligt

Kronprinsessparet imponerade i olika sporter – se bilder!

I veckan besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Fritidsbanken och Steningehöjdens skola i Sigtuna kommun tillsammans med Kronprinsessparets stiftelse och stiftelsens ungdomsråd. Som alltid bjöd de på sig själva oh såg ut att ha väldigt roligt när de provade på olika sporter.

Kronprinsessparet besökte Steningehöjdens skola.

Kronprinsessparet inledde besöket på Fritidsbanken i Märsta. Fritidsbanken samlar in sport- och friluftsutrustning och lånar ut den, ungefär som ett bibliotek. Tanken är att utrustning som annars stått oanvänd ska bidra till att öka den fysiska aktiviteten, minska stillasittandet och underlätta för alla att prova idrottsaktiviteter och friluftsliv. Fritidsbanken startade 2013 och finns i dag på över 100 platser i landet.

Kronprinsessan spelar goalball.

Under 2022 genomför Fritidsbanken ett pilotprojekt, Lekoteket, med stöd från Kronprinsessparets stiftelse. Lekotekets syfte är att låta elever driva sina egna fritidsbanker på skolor där utrustningen lånas ut på raster. Fritidsbanken genomför även en aktiv satsning för att öka möjligheterna för personer med funktionsnedsättning att låna fritidshjälpmedel och parasportutrustning.

Prins Daniel spelar floorcurling.

Steningehöjdens skola
Efter besöket på Fritidsbanken fortsatte eftermiddagen på Steningehöjdens skola i Sigtuna där klass 9C, som regelbundet använder Fritidsbanken, visade upp de två parasportaktiviteterna goalball samt floorcurling.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA