GALA magasin
You Are Reading
Kristallenvinnaren Spökjakt återvänder för en femte säsong
0
Film & TV

Kristallenvinnaren Spökjakt återvänder för en femte säsong

Spökjakt säsong 4 slog tittarrekord redan efter premiärhelgen och för tredje året i rad kammade tittarfavoriten hem en kristall. Nu bekräftar Warner Bros.Discovery att det blir en femte säsong av rosade tillika succéprogrammet Spökjakt. Denna gång beger sig Jocke och Jonna återigen ut i Europa för att besöka hemsökta byggnader och paranormala platser. Spökjakt säsong 5 har premiär 2023 exklusivt på discovery+.

Tittarsuccén Spökjakt har tagit tittarna med storm och intresset för det paranormala och hemsökta har visat sig vara ett vinnande koncept med Joakim och Jonna Lundell i spetsen. Sedan premiäravsnittet har Spökjakt kammat hem flertalet kristaller och slagit nya tittarrekord. Efter succépremiären av säsong 4 bekräftar nu Warner Bros. Discovery att det blir en säsong 5.

– Vi har på fyra säsonger utvecklat och tagit Spökjakt flera nivåer upp mot de första avsnitten som vi producerade. Vi jobbar hårdare, både framför och bakom kameran, allt för att tittarna ska få den slutprodukt som de förtjänar. Tre kristaller senare och det finns fortfarande så mycket mer driv och energi att ge för att lyfta Spökjakt ytterligare en nivå. Jag är verkligen stolt och tacksam för att få arbeta med personerna framför och bakom kameran och att få åka ut i Europa ännu en gång med detta gäng känns både motiverande och spännande säger Joakim Lundell.

I den femte säsongen av Spökjakt reser Joakim och Jonna Lundell återigen ut i Europa. Med på resan till världens kusligaste platser är förutom vännen Danjal Kanani även Sveriges främsta spökjägare i bröderna Tony Martinsson och Niklas Laaksonen som sedan 2014 reser världen runt för att med modern teknik söka efter bevis på paranormal aktivitet. I teamet ingår även Andreas Österlund, ett av Sveriges mest anlitade medier som tidigare setts i programmet Det okända. I den nya säsongen dyker ett nytt ansikte upp i Andreas fru, Jenny Hamrén som bland annat är andlig mental coach.

– Det känns fantastiskt att redan nu kunna berätta att vi är på gång att spela in ytterligare en spännande och kuslig ny säsong av Spökjakt som också ser ut att slå tidigare säsongers skrämmande locations. Efter åratal av framgångar känns det otroligt roligt att se att Jocke med team drivs av att lyfta formatet högre och högre. Teamet är besatta av att ge sina fans allt säger Ulrika Bokstad exekutiv producent för Spökjakt på Warner Bros. Discovery.

Under säsong 5 kommer Joakim och Jonna tillsammans med spökjaktsgänget att besöka England, Skottland och irland.

Foto: