GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsess­paret besökte Rädda Barnen – se bilder!
0
Kungligt

Kronprinsess­paret besökte Rädda Barnen – se bilder!

Kronprinsessparet

Idag besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Rädda Barnen för att få information om organisationens verksamhet och vilka insatser som görs med anledning av kriget i Ukraina.

Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel Kronprinsessparet

Rädda barnen har varit på plats i östra Ukraina sedan konflikten startade 2014. I nuläget trappar organisationen upp insatserna i de delar av landet där säkerhetsläget tillåter. De finns även på plats i grannländerna för att dela ut förnödenheter till barnfamiljer och sätta upp barnvänliga platser.

Rädda barnen
Kronprinsessparet i samtal med Rädda barnens generalsekreterare Helena Thybell.
Rädda Barnen
Sofia Bidö, legitimerad psykolog och verksamhetshetschef, berättar om hur Rädda barnen arbetar med att ge psykologisk behandling till barn som upplevt svåra händelser.

Rädda barnen i Sverige
I Sverige arbetar Rädda barnen med att ge stöd och skydd till barn som flytt kriget. Organisationen finns till exempel på plats på Migrationsverkets boenden där de skapar barnvänliga platser och ordnar aktiviteter.

Rädda barnen

Lättläst informationsfolder som Rädda barnen delar ut till barn som nyligen varit med om något väldigt skrämmande. Foldern finns även på andra språk, bland annat ukrainska.
Lättläst informationsfolder som Rädda barnen delar ut till barn som nyligen varit med om något väldigt skrämmande. Foldern finns även på andra språk, bland annat ukrainska. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Foto: Pelle T Nilsson/SPA och Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna