GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessans sista dag i Bangladesh
0
Kungligt

Kronprinsessans sista dag i Bangladesh

Den 18–21 mars besökte kronprinsessan Victoria FN:s utvecklingsprogram (UNDP) i Bangladesh tillsammans med statsrådet Johan Forssell samt representanter från UNDP. Kronprinsessan genomförde resan till Bangladesh inom ramen för sitt uppdrag som UNDP:s goodwill­ambassadör.  Den fjärde och avslutande dagen i Bangladesh inleddes med att Kronprinsessan och delegationen närvarade vid en frukost tillsammans med multilaterala banker och internationella finansiella institutioner.

Vackra kronprinsessan strålade på väg till möte med representanter från Multilateral Banks/ International Financial Institutions i Dhaka.
Kronprinsessan på Green Transition Private Sector Event i Dhaka.
Kronprinsessan och Jaya Ahsan.
Kronprinsessan höll ett tal vid en mottagning i Dhaka.

Därefter närvarade Kronprinsessan vid ett event med fokus på det privata näringslivets viktiga roll för en inkluderande, grön omställning, samt för att nå de globala målen. Eftermiddagen inledde Kronprinsessan med att besöka svenska ambassaden i Dhaka. Där fick Kronprinsessan en rundvandring och möjlighet att samtala med ambassadens medarbetare.

Kronprinsessan får information om Wateraids arbete i området Sattala Boundaray, Dhaka.

Sedan 2011 är Kronprinsessan beskyddare för Wateraid och tillsammans med organisationen besökte hon området Sattala Boundaray i norra Dhaka. Där har Wateraid installerat hundratals offentliga vattenkranar, toalettanläggningar samt ett system för sophantering. De har även genomfört utbildningar om hygien.

Kronprinsessan Victoria under besöket hos svenska anbassaden.

Efter besöket i Sattala Boundaray besökte Kronprinsessan UNDP:s kontor i Dhaka. Där fick Kronprinsessan möjlighet att träffa personalen, se lokalerna och lära sig mer om UNDP:s arbete i landet. Senare på eftermiddagen besökte Kronprinsessan ett center för juteproduktion som är en av Bangladeshs viktigaste exportvaror. Besöket i Bangladesh avslutades med att Kronprinsessan och delegationen närvarade vid en mottagning arrangerad av UNDP och svenska ambassaden. Inbjudna var representanter från Bangladesh regering, diplomatiska kåren, den privata sektorn, FN-organisationer och civilsamhället.

Vid mottagningen höll Kronprinsessan ett tal där hon bland annat sade:

My hope is that our visit has further strengthened Sweden’s and Bangladesh’s joint effort in accelerating the work on the Sustainable Development Goals.

H.K.H. Kronprinsessan

 

Foto: Ida Åkesson/ Swedish Press Agency