GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessan & prins Albert i möte om korallreven
0
Kungligt

Kronprinsessan & prins Albert i möte om korallreven

Vid inledningen av havskonferensens andra dag i Lissabon, Portugal deltog kronprinsessan Victoria i ett frukostmöte arrangerat av The International Coral Reef Initiative som beskrev vilka åtgärder som krävs för att rädda korallreven och presenterade en handlingsplan för de kommande tre åren. Där medverkade även prins Albert och det såg ut att vara ett kärt återseende mellan kungligheterna.

Därefter fick Kronprinsessan, biståndsminister Ernkrans och ambassadör Pilsas en guidad promenad i Alfama, ett av Lissabons äldsta områden.

Lansering av SeaBos rapport
SeaBos (Seafood Business for Ocean Stewardship) är ett samarbete mellan forskare och tio av de största skaldjursföretagen i världen, vars uppdrag är att leda ett globalt arbete för en hållbar produktion av fisk och skaldjur och ett hälsosamt hav.

Vid ett evenemang under havskonferensen lanserades en rapport om det arbete som gjorts under de fem år som gått sedan SeaBos startade. I samband med lanseringen höll Kronprinsessan ett tal där hon bland annat sade:

We need to see action that inspires hope. We need to believe that change is possible. And we need our children and grandchildren to know, they can count on us. That the promises we make, are promises that will be kept.
H.K.H. Kronprinsessan

FN:s globala hållbarhetsmål

Kronprinsessans engagemang i miljö- och klimatfrågor ledde till att Kronprinsessan 2016–2019 verkade som en av 17 ambassadörer, utsedda av Förenta Nationernas dåvarande generalsekreterare Ban Ki-moon, för arbetet med de globala målen för hållbar utveckling.

Kronprinsessan är numera ambassadör emerita för de globala målen och fortsätter i den rollen att särskilt fokusera på hållbarhet, havs- och fiskefrågor.

Foto: Pelle T Nilsson, SPA