GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessan firade Ölandsbron 50 år
0
Kungligt

Kronprinsessan firade Ölandsbron 50 år

50 år efter att pappa Kungen invigde Ölandsbron besökte kronprinsessan Victoria idag Färjestaden för att fira brons 50-årsdag.
– Jag är så glad för att jag nu får möjligheten att gå i hans fotspår och få fira detta jubileum med er, sa Kronprinsessan i sitt tal.

 

Kronprinsessan Victoria besökte Kalmar idag. Hon besökte Kalmar Läns Museum, Kalmar slott och fick även en rundvandring i staden innan det var dags att ta sig över Ölandsbron för att fira att det gått 50 år sedan pappa kungen, då kronprins Carl Gustaf, invigde den.
Dagen inleddes med en guidad visning på Kalmar Läns Museum där utställningen med regalskeppet Kronan, ett svenskt örlogsfartyg under stormaktstiden, låg i fokus. Kronprinsessan lyssnade fascinerat som alltid och ställde frågor.


Senare på eftermiddagen besökte Victoria Kalmar slott där kronprinsessan mötte många glada firade.
Därefter poserade hon med två andra i kläder tidstypiska för 1600-talet, varpå kronprinsessan utbrast:
– Jag känner mig så underklädd! vilket möttes av skratt. Kronprinsessan en rutig kostym från ofta burna märket By Malina.

För Expressen berättade kronprinsessan vad Ölandbron betytt för henne.
– Jag känner en väldig respekt gentemot de här 50 åren som den här bron har inneburit, dels för Öland men också för hela regionen. Allt vad den har gett egentligen. Det är lätt att ta den för givet i dag.
Den har också haft en stor betydelse för Victoria privat, inte minst med de långa familjesemestrarna och sommarloven på ön.

 

Foto: Swedish Press Agency