GALA magasin
You Are Reading
Kristin Kaspersen leder Idrottsgalan 2021
0
Nöje

Kristin Kaspersen leder Idrottsgalan 2021

Kristin Kaspersen

Måndag 18 januari är det återigen dags att summera det gångna idrottsåret under Idrottsgalan, som leds av Kristin Kaspersen. Det har varit ett minst sagt historiskt idrottsår som bjudit på många utmaningar, men också ett idrottsår med många fantastiska svenska idrottsprestationer. Komikern och sportnörden Niklas Andersson återkommer till Idrottsgalan efter fjolårets succé i en rad humoristiska inslag.

– I år är jag extra glad över att få leda Idrottsgalan, först och främst med tanke på att det har varit ett sådant speciellt år inte bara för idrotten utan för Sverige och hela världen. Men också för att det är mitt tionde år som programledare för Idrottsgalan. Jag är också väldigt glad över att vi får möjligheten att hylla de idrottskvinnor och män som tränat, kämpat och haft möjligheten att tävla under detta säregna år, säger programledare Kristin Kaspersen.

Idrottsgalan 2021 kommer genomsyras av ett år som på flera sätt visat på idrottens betydelse för såväl utövare som tittare, publik och fans. För första gången kommer galan genomföras i ett mindre format. Det blir en speciell kväll med återblickar, prisutdelningar, hyllningar och artistuppträdanden.

– Jag är stolt över att vi trots pandemin kan genomföra Idrottsgalan som den hyllning av årets idrottsliga insatser den faktiskt är. Jag hoppas också att våra tittare kommer att uppskatta att vi inte låter oss hindras även om det likt väldigt många andra tv-program kommer att te sig lite annorlunda. Trots alla inställda tävlingar, matcher och turneringar så har storartade prestationer åstadkommits och det vill vi hylla, säger Anders G Carlsson, projektledare för Idrottsgalan 2021.

Idrottsgalan direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio måndag den 18 januari kl 20:00.

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT