GALA magasin
You Are Reading
Konstnären Lisa Törner lanserar ny inredningskollektion
0
Inredning & prylar

Konstnären Lisa Törner lanserar ny inredningskollektion

Konstnären Lisa Törner lanserar en inredningskollektion med designbrickor, bordstabletter och glasunderlägg på Cervera samt på NK Kök & Design i Stockholm och Göteborg.

Lisa Törners inredningskollektion ”Wall Street” finns nu som brickor, bordstabletter och glasunderlägg. De bär karaktäristiska uttryck med bildspråk om frågor och högaktuella ämnen i vårt samhälle idag. Brickorna finns i runda och rektangulära former. Glasunderläggen är kvadratiska och säljs i 6-pack med olika motiv och bordsunderläggen finns i tre olika motiv i 2-pack.

– Jag tycker om och har alltid fascinerats av typografi och dess förmåga att kommunicera och ge olika uttryck åt ett budskap. Tidningspapper är ett intressant material som är tunt, skört, inte går att måla över och det torkar snabbt. I min kreativa process hittar jag först en artikel som fångar mig, sen kommer jag på vilket djur ämnet eller personen symboliserar. Jag använder en blandteknik och tecknar med svart bläck, tusch och lack. Mycket av min inspiration får jag också på mina resor. Jag fascineras av djur, särskilt de som inte alltid anses vackra, säger Lisa Törner.

Om Lisa Törner

Lisa Törner, född och uppvuxen i Småland, är en konstnär och designer bosatt i Stockholm. Törner Design Studio grundades år 2016 och är specialiserad på konst och inredingsmöbler i high end-nischen. Hon har ställt ut på flera internationella gallerier och konstmässor som New York, Seattle, Hamptons och London samt på prestigefulla konstmässan Nada i samband med Art Basel Miami.