GALA magasin
You Are Reading
Konsten att leva
0
Blogg - Therése Neaimé

Konsten att leva

Om några veckor släpps min nya singel ”Konsten att leva”.  Så väldigt glad över denna. Mer info vid släpp. ⭐️

Så väldigt tacksam att få vara en del i det roligaste jag vet. Att få skapa med alla dessa fantastiska människor och kollegor. Att fortsätta framåt i livet. Att fortsätta ”måla även när färgen tagit slut”. Konsten att fortsätta älska våra medmänniskor när vi inte alltid drar jämt. Och kanske är det så att det behövs som allra mest precis då. Att aldrig vika ner sig även när man helst vill lägga av helt. Är det inte då man istället ska lägga i 5:ans växel? Varför? Jo, för att det med ”görandet” alltid öppnas nya dörrar. När vi fortsätter framåt skapar vi nya möjligheter antingen vi vill det eller inte. Att leva fullt ut och framförallt att leva NU!

Låt oss lyfta blicken lite. Inta det berömda helikopterperspektivet och inse att vi alla lever sida vid sida. Precis nu. År 2021. Ett lika unikt år som alla tidigare vi upplevt. Låt oss omfamna. Älska och lyfta varandra. Tanken berör mig i själen och fyller mitt hjärta med enorm vördnad. Tack för att jag får dela min resa mer er alla. Och ännu viktigare, tack för att jag och mina små får vara en del av så många utav era liv.

När vi skapar och ger kommer dubbelt upp tillbaka. Att vara ”snäll”. Att älska lite extra ”precis när det behövs” som mest. För mig är det precis det livet handlar om!

Var rädda om er och lev med all kraft! ❤️

”Konsten att leva precis som du är
Konsten att le när du gråter
Försöker att älska just när det behövs
Hör dom säga förlåt mig
Konsten att måla när färgen tar slut
Konsten att bara hålla ut
Med allt som vi är
Å med allt som vi bär”

Apropå att få ”leka”. Nedan ny bild av fantastiska Karin Törnblom.

Styling: Bästa Peter Englund och PEEP Peter Englund Epic Productions.

TACK!! ❤️

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."