GALA magasin
You Are Reading
Kalle Moraeus på turné med countrystjärnorna Doug Seegers och Alexzandra Wickman
0
Musik & Teater

Kalle Moraeus på turné med countrystjärnorna Doug Seegers och Alexzandra Wickman

Kalle Moraeus

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder. Nu ger han sig ut på turné –”Från Orsa till Nashville” – med countrystjärnorna Doug Seegers och Alexzandra Wickman. 

Kalle Moraeus

På turnén har Kalle med sig countryelitén, Nashvillebon Doug Seegers och svenska stjärnskottet Alexzandra Wickman tillsammans med några av landets främsta musiker för en gemensam turné och en högst unik musikalisk resa från de Dalsländska skogarna över Atlanten till den amerikanska södern ”Från Orsa till Nashville”. Turnépremiär blir det den 1 juni i Vara Konserthus och gästar totalt 13 orter med stopp i Stockholm och final i Örebro den 19 juni 2022.

-Idén föddes i Nashville, som med tiden vuxit fram hos mig, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues. Nu blir det äntligen verklighet. Säger Kalle Moraeus.

Doug Seegers är just nu på blixtvisit i Sverige och medverkar dessutom tillsammans med Kalle Moraeus och Alexzandra Wickman i TV4 Bingolotto på söndag den 13 februari.

Kalle Moraeus

Turnéplan ”Från Orsa till Nashville” våren 2022:

1/6 Vara Konserthus

2/6 Helsingborg, Konserthuset

3/6 Kristianstad, Kulturkvarteret

4/6 Nävekvarn

5/6 Jönköping, Spira

8/6 Karlstad, Scalateatern

9/6 Göteborg, Lorensbergsteatern

10/6 Växjö, Konserthus

11/6 Uddevalla, Östraboteatern

15/6 Falun

16/6 Bollnäs, Kulturhuset

17/6 Stockholm, Circus

18/6 Västerås, Konserthuset

19/6 Örebro, Hjalmarbergman teatern

(Med reservation för eventuella ändringar)

Biljetter via www.mtlive.se

Det började med att Kalle Moraeus kontaktade vårt nya stjärnskott på countryhimlen Alexzandra Wickman, samt Nashvillebon och countryartisten Doug Seegers. De båda älskade idén och den utvecklade sig till sist till en Sverigeturné som fick namnet ”Från Orsa Till Nashville”.

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Alexzandra och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.

Man kommer att få uppleva en spännande musikalisk resa i ”Från Orsa till Nashville” från de Dalsländska skogarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv. Ett unikt möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!

Kalle Moraeus – Idag en av våra mest folkkära artister, programledare och spelemän. Originalmedlem i Orsa Spelmän, som sedermera ingick i ett långt och framgångsrikt samarbete med Benny Andersson. Kalle Moraeus är också medlem i Benny Anderssons orkester B.A.O. Kalle Moraeus har programlett stora tv succéer som ”Moraeus med mera” och ”Så ska det låta”.

Doug Seegers – Spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson. Jill Johnson var i Nashville för att spela in Jills veranda och Dougs medverkan i programmet skulle förändra hela Dougs liv. Låten ”Going down to river” blev en stor hit och låg under 12 dagar etta på iTunes topplista. Doug turnerade sedan i Sverige inför utsålda konserthus och vi har sett honom i program som ”Allsång på Skansen”, ”Moraeus med mera” och ”Skavlan” med mera.
Doug Seegers bor och arbetar idag i Nashville. Nu återvänder han till Sverige för att genomföra turnén med Kalle och Alexzandra. Doug är en artist med en livshistoria som verkligen berör, inte minst genom Dougs unika röst och musik. Även om countryn finns som ett fundament i Dougs liv så gör han också mycket rock, blues, soul, western swing och gospel.

Alexzandra Wickman – Vårt nya stjärnskott på countryhimlen, uppvuxen i Nävekvarn och utbildad vid Royal College of Music i Stockholm. Alexzandra har tillsammans med Thomas G:son skrivit låtar till melodifestivalen och vi har bland annat sett henne som expertcoach i Stjärnornas Stjärna, i temat countrymusik. Alexzandra och Kalle Moraeus har idag ett nära samarbete som lett till att de medverkat i Melodifestivalen 2018 där Alexzandra skrev ”Min dröm” tillsammans med Thomas G:son och Kalle framförde låten tillsammans med Orsa Spelmän. Alexzandra reser nu fram och tillbaka till Nashville för att spela in och skriva musik. Hon har nyligen återvänt med ett nytt, ännu ej utgett album producerat av flerfaldigt ACM-prisbelönta gitarristen och producenten Rob McNelley och med några av Nashvilles mest framstående musiker. Alexzandra älskar att skriva och musiken och berättelserna är drömska, sensuella och fyllda av längtan och passion. De är också dränkta i villkorslös kärlek, äventyr och vildskogsdrömmar.

Kapellmästare: Johan Granström med bandet Hej Kalle!

Foto: Peter Knutson