GALA magasin
You Are Reading
Petra Nielsen tillbaka – gör showen ”Petra – ett liv på scenen”
0
Musik & Teater

Petra Nielsen tillbaka – gör showen ”Petra – ett liv på scenen”

Musikalstjärnan Petra Nielsen är tillbaka med en one women show ”Petra – ett liv på scenen”. ”Petra – ett liv på scenen” är en one woman show med Petra Nielsen i regi av stjärnregissören Hans Marklund med premiär den 21 mars på Stadsteatern i Stockholm. För första gången får vi följa med genom en av Sveriges genom tiderna största musikalartister och hennes fantastiska karriär med historierna bakom kulisserna som inte berättats förut. Det blir mycket humor, sång och dans fyllt med kärlek till konsten!

– Nu ska jag inte gömma mig bakom en roll eller en karaktär. Nu ska jag vara jag! Det blir något av det mest spännande och en av mina största utmaningar i livet. Det här är min historia och jag ser fram emot precis allt, säger Petra Nielsen.

Hans Marklund är en av Sveriges mest hyllade och anlitade regissörer, koreografer och manusförfattare och Petra Nielsen är en av Sveriges genom tiderna största musikalartister. Tillsammans har de skrivit manuset och eftersom det var Hans som gav Petra hennes första professionella jobb så kan man verkligen säga att cirkeln är sluten när de nu äntligen samarbetar igen!

Premiär för ”Petra – ett liv på scenen” den 21 mars på Stadsteatern i Stockholm och spelas den 21, 22, 23, och 24 mars 2024. Biljetterna är släppta via: petranielsen.se

Petra Nielsen slog igenom i ”Grease” på China Teatern och efter det följde huvudrollerna påvarandra i musikaler som ”Fame”, ”West Side Story”, ”Cabaret”, ”A Chorus Line”,”Chicago”, ”Nine”, ”Garbo”, ”Zorba”, ”Familjen Addams” och ”Billy Elliot” m.fl.
På TV har vi kunna se Petra som civilpolisen Anna Holt i tre säsonger av Jan Guillo’s och Leif GW Perssons kriminaldrama och i en komediserie med Maria Lundqvist. Och på teater har vi sett henne i stora teaterroller, t.ex. ”Petra Von Kants Bittra Tårar”.

Petra har även medverkat i Melodifestivalen med ”Tango Tango” och sjungit i Will Ferrell’s komedifilm ”The Story of Fire Saga”. Nu senast spelade Petra huvudrollen i Selma Lagerlöf’s ”Antikrists Mirakler” på Västmanlands Teater. En av Petras största succéer är när hon spelade huvudrollen Roxie i musikalen ”Chicago” i Göteborg och Stockholm och senare på London’s West End. När hon slutligen gjorde samma roll på Broadway blev hon en av endast fyra svenskar som gjort en huvudroll på en Broadwayscen.

Hans Marklund har regisserat och koreograferat. Hans är en av Sveriges bredaste och mest anlitade regissörer, manusförfattare och koreografer. Han har genom åren arbetat med de allra största artisterna vi har i Sverige. Bland mycket annat har han regisserat, skrivit och koreograferat shower och musikaler på Oscarsteatern, Göta Lejon och Börsen. På den sistnämnda scenen regisserade han under tretton säsonger den legendariska showen ”R.E.A.”. Hans har även jobbat som regissör för Melodifestivalen och Allsång på Skansen, samt regisserat talteater uppsättningar för flera av Sveriges tyngsta institutioner, bl.a. Uppsala Stadsteater och Stockholms Stadsteater. Just nu är han aktuell med föreställningen ”Dé e ́det här vi kallar kärlek”, på Nöjesteatern i Malmö.

I huvudrollen: Petra Nielsen
Regi: Hans Marklund
Manus: Petra Nielsen, Hans Marklund
Producent, Daniel Sjöberg

 

Foto: Werecki PR