GALA magasin
You Are Reading
Julens favoritprogram – med start redan ikväll!
0
Film & TV

Julens favoritprogram – med start redan ikväll!

Klassiska julprogram, uppesittarkväll och en helt ny dramaseriepremiär. Det kan tyckas vara lite tidigt att tänka på julen redan nu men faktum är att ett av julprogrammen startar redan ikväll…

Här är julens höjdpunkter på TV4 Play:

Julprogram:

Hela England bakar – julspecial

Premiär 6:e november på TV4 Play och Sjuan.

Fem bekanta ansikten sätter sina kunskaper på prov i en stämningsfull julspecial. Bland de festliga julbaken hittar vi ”bauble cakes” och en julgran gjord av smaskiga bakelser.

Jul med Ernst.

Jul med Ernst

Premiär 27:e november på TV4Play och TV4.

Med ett bultande julhjärta är Ernst Kirchsteiger tillbaka för att visa hur han gör för att få julen att flytta in. Ernst delar med sig av sina bästa knep för att få igång den trygga julstämningen, full med traditioner fast med en liten twist…

Tinka och själens spegel

Premiär 1:a december på TV4 Play.

Julkalender från TV 2 Danmark. Tinka börjar tvivla på sina egna förmågor som trollens ledare, men Ingi leder henne på spåren av en familjehemlighet i människovärlden, där Tinka behöver Lasses hjälp.

Julens alla bak

Premiär 12:e december på TV4 Play och TV4.

Bakproffset Johan Sörberg och matlegenden Tina Nordström sätter smak på högtidsmyset.

Strålande jul från Luleå domkyrka

Sänds 24:e december på TV4 Play och TV4.

Julkonsert med flera folkkära artister som Marcus & Martinus, Lena Philipsson och Sven-Ingvars som sjunger älskade jullåtar ihop med orkester och kör.

Alltid på TV4 Play och TV4:

Diggiloo 2023

Premiär 8:e december på TV4 Play och TV4.

Ett hejdundrande jubileumskalas med idolvinnaren Nike Sellmar, John Lundvik, Daniel Norberg, Liamoo, Maria Sur, Di Leva, Jessica Andersson, Hanna Hedlund, Andreas Lundstedt, Anne-Lie Rydé och Bruno Mitsogiannis.

Bingolotto uppesittarkväll

Premiär 23:e december på TV4 Play och TV4

Dagen före julafton är det dags för Bingolottos traditionsenliga uppesittarkväll. Tina Nordström lagar julmaten, Arantxa Alvarez hjälper till i rimstugan och på scenen ser vi bland annat David Lindgren och Lasse Stefanz.

Kungahuset 2023

Premiär 30:e december på TV4 Play och TV4

Följ kungafamiljen detta intensiva år då kungen firar 50 år på tronen. Dessutom får vi följa kronprinsessan Victoria på resor i Australien, Nya Zeeland, Georgien samt runt om i Sverige. Anders Pihlblad leder oss genom programmet.

Bingolotto – nyårsbingot

Premiär 31:e december på TV4 Play och TV4

Sprakande nyårsfest med Lotta Engberg och Daniel Norberg som programledare. Bo Kaspers, Albin Lee Meldau och Sarah Dawn Finer uppträder och dessutom blir det spel, roliga tillbakablickar och partytricks under kvällen.

Nytt på TV4 under julen:

Johan Glans sommarturné

Premiär 1:a november på TV4 Play för plusanvändare, och 15:e december på TV4 och vanliga TV4 Play.

Johan Glans första stand up-turné sedan 2018. I föreställningen får vi återigen ta del av den humor som gjort Johan älskad av svenska folket, med tvistade beskrivningar av vardagen och träffsäkerhet.

Räkhäst – I huvudet på Per Andersson

Premiär 22:a december på TV4 Play och TV4.

I Räkhäst kastas vi rakt in i Pers tankevärld och slängs mellan galna karaktärer, kupletter och vilda infall genom en förstklassig humorkavalkad.

Silvia – Mitt liv som drottning

Premiär 25:e december på TV4 Play och TV4.

Ingen i Sveriges historia har varit drottning längre än drottning Silvia. När hon nu fyller 80 år ser hon tillbaka på livet och berättar öppenhjärtigt om tiden före och efter att hon förvandlades från Silvia Sommerlath till Drottning av Sverige. Medverkar gör även delar ur den kungliga familjen, medarbetare och några av dem som var med vid avgörande händelser i drottningens liv.

Astrid Lindgrens älskade filmer

Premiär 2:a januari på TV4 Play.

Dokumentärserie om historien bakom Astrid Lindgrens filmer. Vi hör personerna som var med berätta om hur filmerna gjordes, vad som hände bakom kameran och om tiden som barnskådespelare. Vi ser Sveriges mest folkkära artister berätta om sina favoritscener och repliker i en fängslande blandning av anekdoter, minnen och arkivklipp.

Serier:

Kod 37, säsong 3

Säsongspremiär 4:e december på TV4 Play.

Med bas i Gent arbetar specialutredarna Charles, Bob och Kevin under ledning av sin nya chef Hannah Maes. Tillsammans tar de sig an några av Belgiens mest brutala sexualbrott, vare sig det handlar om våldtäkt, incest, pornografi eller pedofili.

Hidden Assets, säsong 2

Säsongspremiär 15:e december på TV4 Play.

Irländsk thrillerserie om kriminalkommissarie Emer Berry som efter en rad våldsdåd tvingas att samarbeta med en kollega i Belgien i jakten på våldsdåden. I den andra säsongen följer Bibi Brannigan som varit stationerad i Antwerpen, men som nu återvänder till Irland för att följa upp bombningarna i Belgien men som även stöter på en rad personliga problem vid återkomsten.

Sanningen

Premiär 25:e december på TV4 Play.

Julens stora dramapremiär på TV4 Play. Ett emotionellt kriminaldrama som utöver det klassiska mysteriet också handlar om systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och hur man går vidare efter ett trauma. Serien är skapad av Camilla Ahlgren (Bron, Vargasommar) och i huvudrollerna ser vi Sofia Helin och Hedda Stiernstedt.

Doktorn kan komma, säsong 2

Säsongspremiär 27:e december på TV4 Play.

En ny version av den klassiska Australiska succéserien om en grupp flygplansburna läkare som dagligen räddar liv på landets mest svårtillgängliga platser.

Svenska julfilmer:

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Premiär 17:e november på TV4 Play+.

Tomten är far till alla barnen

Premiär 1:a december på TV4 Play och 24:e december på TV4.

Jag kommer hem igen till jul

Premiär 7:e november på TV4 Play+ och 24:e december på TV4 Play och TV4.

Sällskapsresan-filmerna

Premiär 25:e december på TV4 och TV4 Play.

Nya julfilmer med premiär 1:a december på TV4 Play:

Her Magical Christmas

Forever Christmas

Christmas in Switzerland

Six degrees of Santa Mistletoe

Match Christmas Masquerade

Royal Christmas Match

Planes, trains and Christmas trees

Ghost of Christmas past

Merry and bright

Return to Christmas creek

You me and the Christmas trees

Christmas proposal

Christmas Waltz

Christmas with the darlings

Nya julfilmer med premiär 1:a december på TV4 Play+:

An unexpected Christmas

A Mrs. Miracle Christmas

My Christmas Family Tree

Time for them to come Home for Christmas

The Santa Stakeout

 

Ytterligare program kan tillkomma, samt ändringar kan ske.

Foto: TV4