GALA magasin
You Are Reading
Irländsk polishtriller med Downton Abbey-stjärnan Allen Leech
0
Film & TV

Irländsk polishtriller med Downton Abbey-stjärnan Allen Leech

Efter att ha skrivit en artikel om sin mamma, som mördades för 20 år sedan, får Lisa Wallace (India Mullen) brev från mördaren med bilder inte bara på mordet på modern utan också på ett nytt mord. Tillsammans med poliskommissarie David Burkely (Allen Leech) börjar Lisa Wallace undersöka vad som hänt med en rad försvunna kvinnor. Ivan Kavanagh har skapat Dödens triangel som bygger på verkliga händelser, då det på Irland under 1980- och 90-talet försvann ett stort antal unga kvinnor i ett område på östra Irland som kom att beskrivas som Ireland’s Vanishing Triangle.


Dödens triangel. Irländsk dramaserie från 2023. Foto: Eccho Rights

När Amy Reynolds (Gráinne Good) försvinner börjar poliskommissarie David Burkley (Allen Leech) och Lisa Wallace (India Mullen) göra sökningar på unga kvinnor som försvunnit. Samtidigt leker mördaren med Lisa Wallce och tvingar henne bland annat välja vilka av de unga kvinnorna som ska få leva och vem som ska dö. Han hotar hennes dessutom personligen. När det visar sig att det handlar om korrupta poliser inom the Garda, försöker högt uppsatta poliser tvinga David Burkely att sluta sitt sökande annars ska de avslöja att han är homosexuell.

Lisa Wallace (India Mullen) Foto: Eccho PARk

Ireland’s Vanishing Triangle är en terminologi som användes av irländsk media under slutet av 1980-talet och början av 1990-talet när ett stort antal irländska kvinnor försvann. Några av dessa försvunna kvinnor mördades och kropparna hittades inom en fysiska triangeln på östra Irland. Många av dessa fall är ännu ej avslutade.

I rollerna:
Lisa Wallace India Mullen
David Burkely Allen Leech
Amy Reynolds Gráinne Good
Susanne Reynolds Laoise Sweeney
Janice Wallace Maura Foley
Frances Reynolds Fionnuala Murphy
Rachael Burkley Kiera Crawford
Bill Thompson Brian Fortune
Jimmy Jason Daly
Barbara Abrahams Derbhle Crotty
Chris Wallace Stuart Dunne
m fl

SVT Play onsdag 6 december kl 02.00: Dödens triangel (1-6:6)

Foto: Eccho Rights/SVT