GALA magasin
You Are Reading
Hernö och Björn Frantzén lanserar asieninfluerad gin
0
Mat & dryck

Hernö och Björn Frantzén lanserar asieninfluerad gin

Hernö Gin har tidigare berättat att de inleder samarbete med Björn Frantzén. Nu avslöjas den första dryckesprodukten signerad de båda smakgiganterna. En London Dry Gin med det distinkta namnet én som sammanför nordiska och asiatiska smaker kommer nu ut till försäljning både nationellt och internationellt.

én Gin&Tonic

Björn driver ett antal restauranger nationellt och internationellt, bland annat två trestjärniga Michelinkrogar i Stockholm och Singapore. Han är även känd för sitt arbete med att lyfta svenska råvaror och för sin extrema noggrannhet med detaljer. Allt för att leverera en helhetsupplevelse i toppklass på sina restauranger världen över.

Jon och hans Hernö Gin belönades redan 2013 med sin första världsmästartitel i branschen för sin Hernö Dry Gin och sen dess har Hernö Gin stått stadigt som världens mest prisbelönda ginvarumärke. Så sent som i februari blev Jon utsedd till Master Distiller of the year och Hernö Gin till Distiller of the year vid World Gin Awards i London.

Det är onekligen två av Sveriges smaksäkraste pionjärer som nu slår fast att 1 + 1 = én. Som i Frantzén. Som i enbär. Som i drivkraften att vara nummer ett.

– Vi var väldigt synkade från start med vad vi ville skapa tillsammans. Att det skulle landa i en smakrik London Dry Gin med nordiska smaker och asiatiska influenser skapad för gincocktails av toppklass. När jag satsar på något så är det alltid all in. Det ska vara perfektion, inget annat. Jon och min delade ambition om slutresultatet gör det väldigt enkelt att samarbeta, säger Björn Frantzén.

én Negroni

Flaskans stilrena utsida ger hintar om kopparpannorna i destilleriet och den avskalade designen för samtidigt tankarna till Asien som också är tydliga när ingredienserna presenteras.

– Hernö én Gin är fullpackad med smak från enbär och koriander, toppad med peppriga citrustoner hämtade från Asien. Vi har bland annat använt buddhas hand, en frukt med ett lite märkligt utseende med sina långa fingrar som är laddade med väldigt trevliga citrustoner. Det här är en elegant London Dry Gin som smakar fantastisk i eget majestät men som även spelar en självklar huvudroll i en gin & tonic eller exempelvis en Dry Martini, säger Jon Hillgren.

én Dry Martini