Ginmarinerad gurka är hemligheten i mästerkocken Sofia Henrikssons lyxiga smörgåstårta. Denna skapelse har smak av räkor, hummer och brynt smör och är toppen till sensommarens alla trädgårdsfester och kräftskivor.
Sofia Henriksson bjuder oss här på en smörgåstårta lagom till sommaren. Denna skapelse har smak av räkor, hummer och brynt smör. Låter inte det gott så säg? Smörgåstårtan har en lång tradition i Sverige och anknyter till våra öppna smörgåsar med mycket dekoration. Den började bli populär redan på 40-talet och har genomlevt olika tidsåldrar med olika ingredienser. Vem minns inte sjuttiotalets smörgåstårtor med rostbiff och syltlök?
Smörgåstårtan har en lång tradition i Sverige och anknyter till våra öppna smörgåsar med mycket dekoration. Den blev populär redan på 40-talet och har genomlevt olika tidsåldrar med olika ingredienser. Här gör mästerkocken Sofia Henriksson en somrig variant på smörgåstårta med lyxig touch av Hendrickspicklad gurka, caviar och hummer.
Beskrivning, recept och tillagning går att se i filmen här: Smörgåstårta med räkor och hummer (nigab.se)
Lyxig smörgåstårta med ginpicklad gurka
Hendrickspicklad gurka
Du behöver:
– Gurka
– Vatten
– Salt
– Socker
– Hendrick’s Gin
Så gör du:
1. Skiva gurkan tunt på längden, förslagsvis med hjälp av en osthyvel.
2. Blanda vatten med lite salt och socker i en skål. Toppa med en skvätt Hendrick’s Gin.
3. Lägg i gurkskivorna och låt stå i marinaden någon timme.
Hela receptet och beskrivning på alla komponenter finns här.
Glöm inte att bjuda på en klassisk Hendrick´s G&T till smörgåstårtan. Den gör du såhär:
Hendrick’s Gin and Tonic
Du behöver:
– 6 cl Hendrick’s Gin
-12 cl Tonic
-Gurkskivor
-Is
Så gör du:
1. Fyll ett glas med is
2. Häll i Hendrick’s Gin och därefter valfri Tonic
3. Dekorera med gurkskivor