GALA magasin
You Are Reading
Här är artisterna som gästar ”Sommarlov”
0
GALA kidz

Här är artisterna som gästar ”Sommarlov”

Nu är det klart vilka av barnens favoritartister som gästar Sommarlov! Först ut är Liamoo den 17 juni och under sommaren gästar även bland andra Cazzi Opeia, Medina, Theoz, Tusse och Klara Hammarström. Klassikern Sommarlov har premiär på SVT Barn måndag 13 juni och sänds varje dag ända fram till 19 augusti. Programledare är Malin Olsson, Alex Hermansson, Ida On, Dante Zia och Angelika Prick.

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Sommarlov och att vi i år kan välkomna publiken igen till inspelningen, det har vi verkligen längtat efter! Och i år har vi ett väldig spännande och viktigt tema, vi ska slå ett slag för våra minsta och kanske viktigaste hjältar – småkrypen. Och lära oss vad vi kan göra för att backa dem. Under sommaren ska vi också tillsammans med alla tittare ta reda på vem som är Sommarskuggan nr 7. Det blir ett maxat Sommarlov!, säger Malin Olsson.

Datum artister:


Liamoo – sänds fredag 17 juni (inspelning utan publik innan sändning)


Cazzi Opeia – sänds fredag 25/6 (inspelning med publik 16/6)
Medina – sänds fredag 1/7 (inspelning med publik 23/6)
Malou Prytz sänds fredag 8/7 (inspelning med publik 30/6)


Tusse sänds fredag 15/7 (inspelning med publik 7/7)
Samira Manners sänds fredag 22/7 (inspelning med publik 14/7)
Theoz sänds fredag 29/7 (inspelning med publik 21/7)
Lillasyster sänds fredag 5/8 (inspelning med publik 28/7)


Klara Hammarström sänds fredag 12/8 (inspelning med publik 4/8)

Övriga gäster under sommaren är bland andra Tomu, Bolibompadraken, skådespelare från den populära serien Klassen, Kapten Doris (Marianne Mörck) och roboten Lupus från Labyrint. Det kommer även gäster som lär tittarna en massa spännande och fascinerande fakta om småkryp och insekter. Sommarlov startar en småkrypsklubb och via DUO-appen kommer barnen kunna skicka in filmer där de visar upp aktiviteter på hur de backar småkrypen.

Sommarskuggan
Något som många barn ser fram emot är att få reda på är vem som är Sommarskuggan nr 7. I höstas gick chefen på SVT Barn ut med en jobbannons och det kom in nästan 100 ansökningar från personer som vill ha jobbet. Det var allt från förskolepedagoger, trollkarlar, programledare, youtubers och artister till idrottsstjärnor. Nu är den stora frågan – vem fick jobbet? Sommarlovsgänget kommer tillsammans med Sveriges barn att försöka lösa gåtan under sommaren.

Sommarskuggan är ett av SVT Barns mest populära figurer. I Sommarskuggsdräkten gömmer sig en känd person som via dräkten får extremt starka buskrafter. Sveriges barn försöker tillsammans med programledarna att fånga Sommarskuggan och avslöja vem som har tagit på sig dräkten i år. Tidigare år har Kapten Doris (Marianne Mörck), David Sundin, Hasse Andersson, Caroline Hermansson, Malin Olsson och den fiktiva karaktären Chefen på SVT Barn gömt sig i dräkten.

 

Foto: Janne Danielsson/SVT