GALA magasin
You Are Reading
Fredrik Reinfeldt och Anna Throne-Holst experter i TV4:s bevakning av USA-valet
0
Film & TV

Fredrik Reinfeldt och Anna Throne-Holst experter i TV4:s bevakning av USA-valet

Fredrik Reinfeldt

TV4 sträcksänder rekordlång bevakning av det amerikanska presidentvalet den 3 november.
Nu står det klart att Sveriges tidigare statsminister och författare till en bok om det kommande USA-valet, Fredrik Reinfeldt, och vd:n för den svensk-amerikanska Handelskammaren och tidigare kandidat till kongressen för Demokraterna, Anna Throne-Holst, blir två ytterligare experter i TV4:s rekordlånga valsändning.

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister mellan åren 2006 och 2014 och har utöver sin egen politiska karriär i Sverige ett stort intresse för den amerikanska politiken. I september släpptes hans bok 3 november 2020 ödesvalet: Om en demokrati i fara och en världsordning i upplösning, där han gör en fördjupande genomgång av USA:s demokrati och politiska system.

– För mig är detta det viktigaste valet i modern tid. Resultatet kommer få påverkan på hela världen och bestämma riktning för många av våra viktigaste globala utmaningar. Jag hoppas kunna bidra till att öka förståelsen för det amerikanska valsystemet, som skiljer sig mycket från det svenska, och hjälpa till att uttolka det valresultat som växer fram, säger Fredrik Reinfeldt.

Anna Throne-Holst är idag vd för den svensk-amerikanska Handelskammaren och har en lång politisk karriär bakom sig. Hon har bland annat varit borgmästare på Long Island i New York där hon kandiderade för Demokraterna till kongressen 2016 och var representant för det första distriktet i New York, vid sidan av Hillary Clinton.

– Efter många år som borgmästare på Long Island kandiderade jag 2016 till amerikanska kongressen. Nu ser jag det som en av mina viktigaste uppgifter att sprida kunskap och ge politiska, ekonomiska och näringslivsfokuserade perspektiv på det stundande USA-valet. Detta hoppas jag kunna göra i TV4:s valvaka, säger Anna Throne-Holst.

– Det känns väldigt roligt att få välkomna både Anna och Fredrik till vår breda palett av experter. Tack vare deras stora kunskap och insyn i det amerikanska valsystemet kommer de kunna erbjuda många djupgående insikter i bevakningen av denna spännande världshändelse, säger Johanna Thulin Bratten, programchef för aktualitetsprogram på TV4.

Upplägg för TV4:s USA-valsändning (med reservation för ändringar)

05.45 – 11.00 Jenny Strömstedt & Steffo Törnquist

11.00 – 16.00 Malou von Sivers & Anders Pihlblad

16.00 – 22.00 Tilde de Paula Eby & Thomas Ritter

23.00 – 06.00 Anna Lindmarker & Martin Järborg

06.00 – 11.00 Jenny Strömstedt & Steffo Törnquist

11.00 – 15.00 Malou von Sivers & Anders Pihlblad

15.00 – 19.00 Tilde de Paula Eby & Thomas Ritter

Foto: Peter Knutson, Jill Ding/TV4