GALA magasin
You Are Reading
Gröna Lund öppnar magiska Winter Wonderland
0
GALA kidz

Gröna Lund öppnar magiska Winter Wonderland

Gröna Lund lanserar en helt ny upplevelse och skapar en helt ny säsong – Winter Wonderland! Från december till januari öppnas grindarna till ett Gröna Lund i magisk vinterskrud som man aldrig tidigare upplevt. Parken kommer vara full av sagoväsen, gnistrande och storslagen belysning, spännande vinteraktiviteter och fartfyllda attraktioner för alla åldrar.

Gröna Lund har roat generationer av gäster under sommarsäsongen ända sedan 1883. 2017 lanserades även Halloween i parken under oktober-november. Nu tar man ytterligare ett steg mot att skapa magiska upplevelser året runt genom att lansera en helt ny vintersäsong. Från 2 december till 8 januari öppnar Grönan portarna till en magisk vintervärld man aldrig tidigare skådat – Winter Wonderland – ett vinteräventyr för såväl stora som små!

– Med Winter Wonderland skapar vi en helt unik och magisk vinterupplevelse som man aldrig tidigare upplevt. Hela Gröna Lund kommer bada i magisk belysning och det blir fullspäckat med både åk och spännande vinteraktiviteter för alla åldrar, från de allra yngsta barnen till de after-skisugna vuxna. Det här är en av Gröna Lunds största satsningar någonsin och den gör att vi nu kan erbjuda härliga upplevelser på tivolit året runt, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund.

På Lilla Området kommer man mötas av en vintrig sagovärld inspirerad av Alice i Underlandet och vinterlandet i Narnia. Barnen kommer att få möta förtrollande väsen av olika slag, magisk belysning på hela området och åkattraktioner i vinterskrud.

På Stora Området samsas vinteröppna åkattraktioner tillsammans med helt nya aktiviteter som bjuder på både adrenalin och vinterkänsla. Här hittar man bland annat Sveriges häftigaste Snowglide – en lång pulkabacke som byggs upp framför Stora Scen där gästerna kan tävla mot varandra i varsin donutformad gummiring. Ice Bumber Cars flyttar också in under Winter Wonderland – en fartfylld och snurrig vinterversion av radiobilarna där gästerna själva styr en rund radiobil som både snurrar runt och kan krocka med andra åkare.

Men kanske det mest häftigaste och, enligt Grönan själva, deras absolut största satsning för Winter Wonderland kommer att vara belysningen i hela parken, då vi kommer skapa ljusupplevelser i absolut världsklass. Kombinerat med stämningsfylld musik kommer hela parken att bada i färglad och gnistrande belysning med fantastiska ljusshower, ljusspel på fasader, väggar och attraktioner samt storslagna ljusinstallationer.

Tyrolerområdet med den tyroltematiserade restaurang Biergarten i spetsen förvandlas till en sprakande alpby med ett livligt after-ski-område på dagen, komplett med hotshotbar, DJ och en veranda. På kvällen maxar man upplevelsen ytterligare med kvällseventet SnowRider – Sveriges kanske roligaste urbana After-Ski. Här blir det after-skistämning i världsklass inne på Tyrol med afterski-band på scenen.

Under Winter Wonderland kommer gästerna också kunna njuta av härlig och vintertematiserad mat och dryck, så som Glühwein, kanderade äpplen, chimney cakes, fondue och mycket mer.

Winter Wonderland öppnar fredagen den 2 december och håller öppet under jullovet ända till 8 januari.

Foto: Gröna Lund/Illustration: Jakob Fagerström/Je Thème Design