GALA magasin
You Are Reading
Glödande passion och dramatik i nya ”Hotell Romantik”
0
Film & TV

Glödande passion och dramatik i nya ”Hotell Romantik”

Realitysuccén Hotell Romantik är tillbaka med en ny säsong. Denna gång byts alptoppen i Schweiz ut mot ett slottshotell på soliga västkusten i Portugal. Där checkar 24 längtansfulla singelseniorer in i hopp om att uppleva flört, passion, äventyr och romantik. Vilka hittar den stora kärleken och vilka väljer att åka hem ensamma? Hotell Romantik har premiär på SVT Play och i SVT1 söndag 18 februari kl 21.00.

– Roligare än Bachelor och mer action än Bonde söker fru. Äntligen är Hotell Romantik tillbaka med mer äkta kärlek än någonsin skådats i svensk tv, säger Anton Glanzelius programbeställare på SVT.

Nytt för i år är att antalet deltagare är 24 istället för 28 för att kunna lägga lite extra fokus på varje person. Ett nytt hotell blir det också – i Alcacer do Sal i Portugal. Alla deltagare är singlar – tolv kvinnor och tolv män, mellan 65 och 85 år, som letar efter den stora kärleken. Under en händelserik vecka dejtar de varandra och genomför äventyrliga aktiviteter såsom surfing, acroyoga, dune buggy och Burning Man-fest. Varje kväll får ett lyckligt par dela den beryktade svanbåten till en avskild strandvilla och när veckan är slut ställs alla deltagarna inför ett val – stanna kvar på hotellet och satsa på kärleken eller åka hem ensamma till Sverige.

Förra säsongen var en dundersuccé som samlade miljonpublik vecka efter vecka. Programmet var särskilt populärt hos den unga publiken. Över 1 500 personer sökte till årets säsong och drömmen om att hitta kärleken har aldrig varit vildare, starkare och mer passionerad än hos deltagarna i Hotell Romantik.

Programledarna Kristina ”Keyyo” Petrushina och Erik Ekstrand följer med även denna säsong och agerar lek- och reseledare för deltagarna.

– Äntligen slår vi upp portarna till Hotell Romantik igen! Jag trodde inte att det var möjligt att det kunde bli ännu mer action, röj, kärlekstrassel, glädje, bus och fina samtal om kärlek än vad det var förra säsongen – men det blev det. Deltagarna är helt otroliga och bjuder på mycket livsglädje, klokhet, mod och romans, säger programledaren Kristina ”Keyyo” Petrushina.

Kristina ”Keyyo” Petrushina
Efter att Kristina inlett sin karriär som komiker och programledare på YouTube har hon medverkat i tv-program som Hotell Romantik s1, Bäst i test, Komiker utan gränser, Keyyo med Rheborg i Ryssland, Tillsammans mot Cancer, Barncancergalan, Svenska Powerkvinnor, Let’s Dance, Talang och Är du helt hundra, med flera. Dessutom har lyssnarna hört henne i radioprogram som Sommar i P1 och Morgonpasset i P3. I vår är Kristina aktuell med bland annat säsong 2 av Hotell Romantik och LOL: Skrattar bäst som skrattar sist.

Erik Ekstrand
Eriks karriär startade med radio där lyssnarna bland annat kunde höra honom i Deluxe i P3. Men efter 2007 har det mest varit tv för Eriks del. Tittarna har bland annat kunnat se honom i program som Pussel, Erik & Mackan, Bäst i test, Extra Ekstrand och Hotell Romantik säsong 1. Under 2024 väntar en rad ännu inte officiella projekt för Erik.

De medverkande kvinnorna är:
Åsa Wennström, 71, inredare från Kiruna
Ninni Rosén Tarrant, 68, administratör/säljare från Stockholm
Kerstin Stålhammar Helm, 85, administratör från Spånga
Ruth Andersson, 72, tandsköterska från Stockholm
Marie Louise Hommerberg, 69, hudterapeut från Stockholm
Eva Sterner, 72, gymnasielärare från Leksand
Yvonne Hammarström, 65, lärare från Stockholm
Diana Gulliksson, 65, polis från Ekerö
Carmen Valdes Bravo, 65, husmor på mediebolag från Göteborg
Anneli Holm, 66, planerare från Väröbacka
Anna Efverlund, 72, designer från Husqvarna
Lotta Ramel, 65, skådespelare från Stockholm

De medverkande männen är:
Thomas Hynes, 66, lastbilschaufför från Haninge
Sven-Erik Sjögren, 71, resande säljare från Göteborg
Ramón Guerrero, 71, tulldeklarant från Märsta
Klaus-Dieter Gucia, 76, kraftverksmontör från Oxelösund
Niklas Lindberg, 70, lärare & dj från Stockholm
Lars Ljungström, 74, kvarnmästare från Partille
Heikki Pohjolainen, 69, entreprenör från Eskilstuna
Bo Magnusson, 72, säljare från Östersund
Ali Gheysari, 72, lärare från Västerås
Bengt Johansson, 67, kylmontör från Köping
Atle Johansen, 66, inspiratör från Borås
Rickard Engberg, 71, entreprenör från Stockholm

Nytt för i år är att antalet deltagare är 24 istället för 28 för att kunna lägga lite extra fokus på varje person. Ett nytt hotell blir det också – i Alcacer do Sal i Portugal.

Hotell Romantik är ett belgiskt format, och det har även sänts i bland annat Tyskland och Spanien. Säsong 2 har premiär söndagen den 18 februari på SVT Play och i SVT1 och sänds sedan varje söndag under åtta veckor.

Foto: Janne Danielsson/SVT