GALA magasin
You Are Reading
”Hjulet” – ny humoristisk quizshow med Petra Mede
0
Film & TV

”Hjulet” – ny humoristisk quizshow med Petra Mede

Petra Mede

Nu kommer programmet som har fått miljontals människor världen över att skratta och underhållas till Sverige. I åtta avsnitt kommer Petra Mede leda en fartfylld quiz i tävlingsarenan Hjulet. Runt hjulet kommer sex kändisar, som agerar experter inom ett utvalt område, hjälpa slumpvist utvalda tävlanden. De tävlande har chansen att kamma hem en pott på 500 000 kronor och varje vecka tar nya kändisar plats runt Hjulet med nya ämnen som varierar och överraskar.

Allt detta görs samtidigt som Petra Mede leder spelet och sätter press på kändisarna som sitter i den ibland obekväma expertpositionen. Ingenting kommer gå förbi den spontana programledaren, framförallt inte när kändisarna råkar vägleda de tävlande fel.
– Vilken fröjd att vara navet i Hjulet och ändå inte behöva svara på en enda kunskapsfråga. Ett perfekt upplägg för mig. Jag älskar att det är humor och blodigt allvar på en och samma gång. Kändisarna riskerar bara sina karriärer och sitt anseende, medan de tävlande riskerar att gå hem tomhänta eller med en halv miljon i fickan (för den som fortfarande går med pengar i fickorna), säger Petra Mede, programledare av Hjulet.

Petra Mede

Hjulet eller The Wheel som den brittiska upplagan heter kommer sätta snurr på de tävlande, på kändisarna och tittarna framför skärmen. Det elva meter breda tävlingshjulet och 185 rörliga lampor kommer fysiskt snurra runt och runt, precis som ett hjul.

– Detta är en quiz där man som tittare ska kunna utmana sin allmänbildning. Högt och lågt, humor och spänning. Programformatet har rönt stora framgångar på BBC i Storbritannien med välkände komikern Michael McIntyre. Vi har vår underbara programledare Petra Mede ombord och ingen av kändisgästerna kan känna sig säker, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Vilka kändisar som kommer sitta som experter i Hjulet vecka för vecka kommer kommuniceras längre fram. Det blir en bred blandning av kända ansikten från olika sammanhang och områden.

Totalt blir det åtta fartfyllda avsnitt av Hjulet som har premiär den 13 april på TV4 och TV4 Play.

Foto: Jakob Dahlström