GALA magasin
You Are Reading
Fyra starka kökstrender 2024
0
Inredning & prylar

Fyra starka kökstrender 2024

Bildplattformen Pinterest har blivit en central digital mötesplats för arkitekter och designers för att utforska och presentera nya kreativa lösningar. I Pinterest nya trendrapport för 2024 ges insikter i vad framtiden har att erbjuda inom köksdesign där främst fyra kökstrender förväntas dominera året. Caesarstone, som är en globalt ledande tillverkare av premiumköksbänkar, har analyserat hur trenderna kan användas för att inspirera och skapa förbättringar i våra kök.

1. Varmt och naturligt
I år är det varma färger och naturliga material som gäller där flera designers omfamnat harmonin i jordfärger, som terrakotta, samt mjuka beige nyanser. Tillsammans skapar de en mysig och inbjudande känsla. Användningen av naturliga material som trä och keramik signalerar också ett engagemang för hållbarhet. Trenden sträcker sig därmed bortom estetik och återspeglar även en ökad medvetenhet för miljövänliga och hållbara designlösningar.

5310 Brillianza

2. Retro
Genom att inreda ett kök med en spännande blandning av second hand-fynd och starka färger skapas en unik miljö. Minimalistisk design kompletteras med ett mer djärvt och kreativt uttryck. Köket blir därmed en lekfull plats med en personlig stil som genom oväntade inslag ger rummet karaktär. Genom vintagedetaljer såsom vinylspelare och äldre produkter med patina välkomnas det förflutna och får nytt liv.

501 Snowdrift
501 Snowdrift

501 Snowdrift

3. Metallisk mani
Under året kommer köksvärlden att lysa av silvertoner och krom, där metallic blir den nya stora trenden. Trenden innebär en övergång från välbekanta färger till mer djärva och utmanande nyanser. Från strömlinjeformade kökstillbehör till glittrande accenter, där metalliska inslag ger en touch av glamour. Dessa iögonfallande material är inte bara estetiskt tilltalande utan även funktionella samtidigt som det reflekterande ljuset förhöjer känslan i rummet.

303 Metallio Brown
303 Metallio Brown

303 Metallio Brown

4. Coffeine chic
I dagens kök bor det numera allt som oftast en hemmabarista vilket gör att hemmets kaffehörna tar allt större plats. Det finns därmed ett behov av att, på ett kreativt sätt, visa sin kärlek till kaffe. Genom gamla kaffekvarnar och färgglada koppar förvandlas köket till ett kaffeparadis. Trenden främjar inte bara kaffekonsten utan även behovet och utvecklingen av den eleganta och mysiga kaffehörnan i sig.

5100 Vanilla Noir

Om Caesarstone
Caesarstone grundades 1987 och är idag världsledande inom premiumytor. Företaget är specialiserat på bänkskivor för dynamiska och inspirerande ytor för hemmets hjärta.