GALA magasin
You Are Reading
Första bilderna på årets Nobelklänningar
0
Kungligt

Första bilderna på årets Nobelklänningar

Årets Nobelfest är i gång och det bjuds som vanligt på fantastiska skapelser. Det är vid prisutdelningen på Konserthuset i Stockholm vi får se kungligheternas vackra galaklänningar första gången under Nobeldagen, därefter förflyttas alla inbjudna gäster till Stockholms stadshus där Nobelbanketten äger rum i Blå hallen.

Kungaparet och kronprinsessparet på plats vid prisutdelningen i Konserthuset i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria bar en urflott mörklila klänning med en bar axel och en blomma på den andra axeln. Klänningen  kanske ni känner igen? Kronprinsessan bar den även 2022 då Nederländska kungaparet besökte Sverige på statsbesök. Klänningen är signerad designern Camilla Thulin som även skapade kronrprinsessans Nobelklänning förra året. De sedvanliga ordnarna och medaljerna är som alltid på plats

Hittills har vi bara sett en skymt prinsessan Sofias klänning, men klänningen är i svart, har lång ärm, och hon bär stora smycken till.  De sedvanliga ordnarna och medaljerna är som alltid på plats även på Sofia.

Drottning Silvia ser fantastisk ut på prisutdelning i Konserthuset i sin rosa klänning i duchessetyg och med glittrande överdel.

Foto: Swedish Press Agency