GALA magasin
You Are Reading
Första bilderna från ”Det är något som inte stämmer”
0
Film & TV

Första bilderna från ”Det är något som inte stämmer”

Martina Haag har skapat och regisserar Viaplays nya långfilm ”Det är något som inte stämmer” där inspelningarna just nu pågår i Stockholm. Nu presenteras fler namn i den stjärnspäckade rollistan där Alexandra Rapaport har huvudrollen som Petra. Hanna Dorsin, Bathina Philipson och Hanna Hedlund spelar Petras väninnor. Nu släpps dessutom de första bilderna från filminspelningen. Det är något som inte stämmer har premiär nästa år på Viaplay.

Viaplays nya filmsatsning är baserad på Martina Haags succeböcker ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt.” som sålt i en halv miljon exemplar. Historierna vävs samman i två epoker om 15-åriga Petra (Ella Hammarsten Liedberg) på åttiotalet och vuxna Petra (Alexandra Rapaport) i nutid.

Sedan tidigare är det klart att Shanti Roney spelar Petras man och Adrian Macéus unga Petras stora kärleksintresse. Gustaf Hammarsten spelar syo-konsulent och Jessica Liedberg unga Petras mamma. Nu släpps de första bilderna från inspelningen med den stjärnspäckade rollistan – där ytterligare kända namn kan adderas.

Petras vuxna vänner spelas av Hanna Dorsin (Grotesco, En sång för Martin), Bathina Philipson (Solsidan) och Hanna Hedlund (Ture Sventon, Finaste familjen).

– Jag både skrattade och grät när jag läste manus och det är en stor ära att få gestalta rollen som Emma. Jag tror att den här filmen kommer att betyda mycket för många, säger Hanna Hedlund.

Bathina

För Bathina Philipson är det hennes första större roll.

– Det känns spännande och som att jag gör något utanför min comfort zone. Det är min första långfilm och jag ser verkligen fram emot att få jobba med dessa stjärnor, säger Bathina Philipson.

Hanna Dorsin spelar skolkompisen som träffar Petra igen i vuxen ålder.

– Det är jättekul att få vara med i en film som bygger på så bra böcker. Min karaktär känner jag igen från personer i mitt eget liv. Vad kändisskap kan göra med människor runt omkring en och hur de från ens tidigare liv tror att de fortfarande känner en, säger Hanna Dorsin.

I övriga roller ser vi bland andra Kardo Razzazi, Melina Pascalidou, Moa Nåsander, Henrik Norlén, Joel Franzén, Jessica Wahlgren, Maya den Engelse, Thea Gotensjö och Tomas Hedengran. Det kommer också vara en rad cameoroller med kända personer som spelar sig själva där en av dem är Viaplays sportprofil Suzanne Sjögren.

Inspelningarna av ”Det är något som inte stämmer” pågår just nu i Stockholm. Filmen produceras av Calle Jansson och Mathias Gruffman på Bigster. Martina Haag regisserar och har skrivit manus tillsammans med Peter Arrhenius. Exekutiva producenter på Viaplay Group är Sara Askelöf och Helena Larand. Långfilmen har premiär på Viaplay nästa år.

Foto: Magnus Ragnvid och Viaplay