GALA magasin
You Are Reading
För livet!
0
Blogg - Therése Neaimé

För livet!

Visst är det väl konstigt hur man bara så där plötsligt kan gråta rakt ut när vemodet och saknaden över en liten hund kommer över en. En liten hund på knappt 1,8 kilo. En liten chihuahua med det chicka namnet Armani. Vår lilla krigare. Jag vet att han fick bli hela 18 år. Få förunnat. Och dessutom få ha varit frisk hela sitt liv är nog närmast ett mirakel. Men… det gör inte saknaden mindre.

Jag tänker att livet ibland kan vara så oerhört skört. Så väldigt vackert men också ibland göra så ont. Döden är så definitiv. Och precis som min dotter sa till mig när vår lilla vita prins lämnade oss på självaste Kristi Himmelfärdsdagen den 13 maj i år, – Du klarar inte döden så bra mamma! Och så rätt hon har min lilla kloka flicka på blott 9 år. Jag klarar verkligen inte ett adjö eller det där definitiva slutet så bra. Jag hatar det faktiskt. Finns inte så mycket bra med det liksom.

Eller kanske finns det en enda bra sak ändå. Att det faktiskt hjälper till att sätta livet i perspektiv. Kanske hjälper det oss, med döden närvarande någonstans där i bakgrunden, att leva vårt liv mer till fullo. Här och nu. Kanske hjälper det oss också att, när vi tvingats förlora någon i vår närhet, att inte vilja förlora en enda dag till i våra egna liv till ingen nytta.

Ibland får jag frågan hur jag kan vara så ”positiv” hela tiden? Någon skrev faktiskt till mig och förklarade att denne hade tagit bort mig på sin sociala media då hen inte orkade med att se hur ”levnadsglad” jag verkar vara mest hela tiden. Personen förklarade också att det berodde på att denna person just nu hade det väldigt tufft i sitt eget liv. Jag tackade vänligt för uppriktigheten och sa att jag finns där om personen behöver mitt stöd eller hjälp på något sätt. Jag tänker också att det är lite sorgligt. Vore det inte bättre om vi kunde smittas och inspirerar av varandra. Ta emot påminnelsen om att livet kan vara för kort. Samtidigt förstår jag till 100 %. Ibland kan det vara svårt att se skogen i all sin glans då den för tillfället kanske skuggas av både tall och gran. Jag förstår.

Saker som format mig på vägen kommer i alla fall alltid att få mig att fortsätta på samma sätt. Kanske på ont eller gott. Tror det sitter i min benmärg att alltid vilja mer. Att vilja leva för de i min närhet som inte längre kan. Även om det gäller för liten vit liten hund eller för min egen mamma. Om jag på något sätt kan påverka och inspirera fler att ”våga” och ta för sig av livet så kommer jag fortsätta. För att det känns så oändligt viktigt!

Att lära sig att känna igen ”allt det som jag kommer att ångra imorgon att jag inte gjorde NU”!

Det har jag blivit bra på!

Idag ska jag krama och visa min kärlek så där alldeles extra för vår svarta lilla hund, Boss. För att han är 17 år. För att kärleken till honom känns så där ändå in i den minsta vrå i mitt hjärta. För att tanken på att han kanske inte har fler år än fingrar på en hand kvar att leva är för outhärdlig att ens snudda vid. Ja jag är realist. Men tills det oundvikliga händer så lovar jag att inte ta en enda dag med honom eller mina andra kära för givet.

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."