GALA magasin
You Are Reading
Felix Sandman i Viaplays nya serie ”Last Light”
0
Nöje

Felix Sandman i Viaplays nya serie ”Last Light”

Felix Sandman

Vad skulle hända om all olja i världen helt plötsligt äventyras? Det får vi svar på i Viaplays nya originalserie Last Light där Matthew Fox gör comeback efter sin stora tv-roll i Lost. Dessutom har svenska stjärnan Felix Sandman en av rollerna. ”Last Light” har premiär på Viaplay under nästa år.

När världens främsta olje-kemist Andy Yeats (Matthew Fox) blir kallad till Mellanöstern för att undersöka ett problem med nationens oljereserver, är han ovetandes om att han flyger in i vad som ska visa sig bli en total världskatastrof. Det som till en början verkar vara ett litet fel på oljan, utvecklar sig snabbt till ett enormt problem – och han inser att världen står inför en omfattande oljekris. Till följd av detta kollapsar inte enbart världsekonomin utan tillgången till livsnödvändigheter så som el, energi, transport, mat och medicin försvinner abrupt.

Samtidigt som Andy kämpar med att hitta orsaken står hans familj inför egna stora utmaningar. Strandad i mellanöstern och separerad från sin familj, tvingas han att ta till alla medel för att lösa mysteriet bakom attacken och hitta en väg hem igen.

Svenska artisten och skådespelaren Felix Sandman, spelar Ashly Wiles, en av de miljöaktivister som är inblandad i attacken.

Felix Sandman

– Det känns skitfett och stort att få vara del av denna produktion. Min första engelsktalande roll vilket känns overkligt kul och jag är så exalterad, säger Felix Sandman.

AmberJoanne

Förutom Felix Sandman (Störst av allt) och Matthew Fox (Lost) syns Joanne Froggatt (Downtown Abbey, Liar), Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Alyth Ross, Taylor Fay (Judge Rinder), Victor Alli (Belfast), Amber Rose Revah (The Punisher), Hakeem Jomah (Rashash) och Abdulaziz Gharbawi i framträdande roller.

– Last Light visar hur beroende vår värld är av naturens resurser och tillgångar – och hur skör den är om något likt detta skulle hända. Serien bygger på en unik berättelse som blandar svenska talanger med stora internationella stjärnor. Last Light kommer bli ett mycket fint tillskott till våra internationella Viaplay-original, säger Filippa Wallestam EVP och Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group (NENT Group).

Viaplay-originalet Last Light spelas in i Prag och Abu Dhabi och är producerad av MGM International Television Productions i samarbete med Peacock, STAN och MBC. Serien är baserad på Alex Scarrows internationella bästsäljande roman Last Light. Regisserar gör Dennie Gordon (The Hunt) som också är exekutiv producent. Patrick Massett och John Zinman (Friday Night Lights, The Blacklist) är showrunners och exekutiva producenter. Exekutiva producenter är även Matthew Fox och William Choi, Entertainment 360, Sydney Gallonde, Rikke Ennis, Patrick Renault, Peter Settman och Isabelle Hultén. Producerar gör Veronika Lencova, Patrick Murguia är ansvarig för foto och Elaine Grainger castingansvarig.

Foto: NENT group, Sandra Thorsson, Faye Thomas och Rachell Smith