GALA magasin
You Are Reading
Félice Jankell: ”Det är väldigt roligt att få vara en del av Hamilton”
0
Film & TV

Félice Jankell: ”Det är väldigt roligt att få vara en del av Hamilton”

Jankell

Jakob Oftebro är tillbaka som underrättelseofficeren Carl Hamilton som tillsammans med sin nya kärlek, spelad av Félice Jankell, kastas mellan dramatiska uppdrag på franska Rivieran och kärnvapenaffärer i Kiruna. Hamilton säsong 2 har premiär 18 april på C More och 2 maj på TV4 och TV4 Play och består av fyra berättelser uppdelade på åtta actionfyllda avsnitt som utspelar sig runtom i Europa.

Hamilton

Säsong två börjar under en topphemlig NATO-operation i Medelhavet där en svensk attackdykare mördas. Carl Hamilton blir snabbt indragen i händelsen vilket bland annat betyder att hans nyfunna relation sätts på prov.

– Det är väldigt roligt att få vara en del av Hamilton, säsong två! Hamilton är ju nästan kultförklarat, och det är verkligen en ynnest att arbeta med begåvningar som Jakob Oftebro, Erik Leijonborg och Per Hanefjord. Jag spelar Hamiltons flickvän Lykke och jag är imponerad av hennes goda hjärta, mod och tålamod. Man måste vara oerhört kär för att ha överseende och acceptera den mycket speciella livssituationen, säger Félice Jankell.

Felice Jankell

Förutom att tittarna återser Jakob Oftebro som Hamilton återvänder även Nina Zanjani i rollen som Kristin Ek, Jörgen Thorsson som it-geniet Birger Hagman och Annika Hallin som amiralen Astrid Bofors.

Den nya säsongen av Hamilton består av fyra berättelser fördelade på åtta avsnitt. I första två avsnitten åker Hamilton till Rivieran för att rentvå sin kollega. De följande två avsnitten utspelar sig i Kiruna och Bryssel och handlar om en kärnvapenaffär.

– Hamilton är tillbaka med full kraft. Vi är väldigt glada över att få presentera säsong två, den skiljer sig från första säsongen i både tema och karaktärer. Vi har denna gång riktigt bra internationella skådisar! Jakob Oftebro, Nina Zanjani, Félice Jankell, Jörgen Thorsson och Annika Hallin gör som vanligt fantastiska insatser, säger Piodor Gustafsson, dramadirektör för TV4 och C More.

Hamilton säsong 2 produceras av Renée Axö på Dramacorp Pampas för TV4 och C More. Petra Ahlin är exekutiv producent för projektet på TV4 och C More. Manus är skrivet av Fredrik T Olsson, och Erik Leijonborg och Per Hanefjord står för regi.

Foto: TV4 Press