GALA magasin
You Are Reading
Då har nya Beckfilmen ”Ett nytt Liv” premiär
0
Film & TV

Då har nya Beckfilmen ”Ett nytt Liv” premiär

Beck

Publikfavoriten Beck är tillbaka med fyra nya filmer. Först ut är ”Ett nytt liv” som har premiär den 25 december på C More.

– Det blir lite som en extra julklapp till alla Beck-fans tänkte vi! Jag kan personligen inte tänka mig något bättre än att krypa upp i soffan med en sprillans ny Beckfilm den 25:e när den största julrushen lagt sig, säger Niva Westin Dahl, Exekutiv producent för Beck på C More och TV4. Det känns oerhört fint att hela Beck-gruppen åter är samlad och den här säsongen står de inför merkomplexa fall och även stora privata utmaningarna, tillägger hon.

Beck 43 har titeln ”Ett nytt Liv” och tar vid där den senaste Beck-filmen Den förlorade sonen slutade. Tittarna lämnades då vid ett dramatiskt avslut på säsongen med Martin Beck (Peter Haber) på operationsbordet och en osäkerhet kring ifall han skulle överleva. Att Martin Beck är vid liv är tidigare bekräftat, men frågan är nu om han kommer kunna fortsätta sitt arbete på mordroteln?

I den nya säsongen möter tittarna ett nytt ansikte när Valter Skarsgård (Katla, Zebrarummet) introduceras som Martin Becks barnbarn Vilhelm. Till mamma Ingers förfäran går Vilhelm i sin morfars fotspår och har börjat på Polishögskolan, men Martin Beck är stolt.

Även Steinar (Kristofer Hivju) är tillbaka och Beck-gruppen är fulltalig igen med Alex Beijer (Jennie Silfverhjelm), Josef (Martin Wallström), Oskar (Måns Nathanaelson), Jenny (Anna Asp), Ayda (Elmira Arikan) och Martin Beck (Peter Haber). Martins chef Klas Fredén (Jonas Karlsson) finns självklart också på plats.

Synopsis för BECK 43 – Ett nytt liv. Premiär 25 december på C More

En kropp hittas flytande i vattnet i närheten av Liljeholmen. Kroppen har tillhört en 39-årig dansk medborgare med ett gediget brottsregister och medlem i en ökänd dansk knarkliga. När hans bil påträffas i närheten av en misstänkt lokal, börjar Alex och Josef bevaka den. Där dyker snart en av danskens kollegor upp. Den danska ligan har försvagats under flera år efter ett stort ingripande och då många höjdare åkte i fängelse. Kanske är svenskarna redo att ta över nu? Ska Beckgruppen få ett gängkrig på halsen? Ligans ledare sitter i svenskt fängelse och den enda han vill prata med är Steinar Hovland.

Martin Beck är tillbaka till hela Beck-gruppens glädje. Martins dotter Inger är inte lika nöjd, men får acceptera sin pappas beslut att börja jobba. Martin vill leva mer och inte mindre. Steinar och Alex hittar tillbaka till sitt fina samarbete direkt när Steinar är tillbaka i Stockholm. Josef är dock inte lika nöjd. Oskar försöker med Tinder, men måste få hjälp av Jenny för att få lite snurr på dejtandet.

BECK – Ett nytt liv bygger på författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktär och deckarsvit om Martin Beck. För regi står Pontus Klänge (Springfloden, Arne Dahl) Peter Arrhenius har skrivit manus. Filmen produceras av Francy Suntinger på Filmlance, som är en del av Banijay. Niva Westlin Dahl är exekutiv producent för projektet på C More och TV4. Beck är en samproduktion mellan C More, TV4, Nordisk Film och den tyska tv-kanalen ZDF. Beck distribueras internationellt av Banijay Rights.