GALA magasin
You Are Reading
Farah Abadi samlar artister, fans och experter inför Eurovision
0
Nöje

Farah Abadi samlar artister, fans och experter inför Eurovision

Farah Abadi

Eurovision Song Contest 2022 inleds tisdag 10 maj klockan 21.00 med den första semifinalen direkt från Turin, Italien. Timmen före direktsänder SVT ”Uppsnack Eurovision” med Farah Abadi som programledare och studion fylld av eurovisionlängtande gäster.

– Det kommer vara en härlig förfest till Eurovision och vi går igenom allt man inte får missa i årets tävling, säger Farah Abadi.

Tv- och radioprofilen Farah Abadi gjorde succé i årets Melodifestival. I ”Uppsnack Eurovision” djupdyker hon tillsammans med bland andra Melodifestival- och Eurovision-experten Bella Qvist i årets europamästerskap i musik: Vilka är årets favoriter, årets trender och årets snackisar? Och så analyseras förstås det svenska bidraget ”Hold Me Closer”: Vilken chans har Sverige i år, hur är formen för Cornelia Jakobs och vilka är hennes och Sveriges främsta konkurrenter?

I programmet görs också nedslag under Cornelias hektiska veckor inför tävlingen och vi får hänga med henne och det svenska teamet när de förbereder sig inför Sveriges start den 12 maj i semifinal 2. Vi möter också glada och peppade Eurovision-fans som laddar inför den första semifinalen.
Gäster tillkommer efterhand.

SVT1 och SVT Play tisdag 10 maj kl 20:00: Uppsnack Eurovision

Foto: Matthias Alm, SR