GALA magasin
You Are Reading
Eurovisionvinnarna Måneskin gästar Lotta på Liseberg
0
Film & TV

Eurovisionvinnarna Måneskin gästar Lotta på Liseberg

Måneskin

Ikväll  får Sverige och Lotta på Liseberg finbesök av det italienska rockbandet Måneskin som vann Eurovision Song Contest 2021 med sin “ZITTI E BUONI”.

Bandet har haft enorma framgångar världen över med sin musik sedan de stod som slutgiltiga segrare i den spännande finalen. I Sverige har bandets vinnarlåt “ZITTI E BUONI” toppat singellistan, Spotify Topp 50 samt streamat guld (över 4 miljoner streams). Bandet har samlat på sig en stor och hängiven fanbase som längtar och väntar på att få uppleva bandet live!

Lotta Engberg

– För mig var det en dröm att Eurovisionvinnarna Måneskin skulle komma till Lotta på Liseberg och nu går den drömmen i uppfyllelse!, säger Lotta Engberg.

Måneskin består av medlemmarna Damiano, Victoria, Thomas och Ethan. “ZITTI E BUONI” har passerat 100 miljoner streams på Spotify och efter ESC-finalen blev låten den mest streamade låten någonsin på italienska under ett dygn (nära 4 miljoner streams under 24 timmar). Låten gjorde även storslagen entré på Spotify Global Chart där den gick in direkt på plats 9. “ZITTI E BUONI” har toppat Spotifylistorna i över 30 länder och över 100 000 konsertbiljetter är sålda till bandets kommande turné. Även låten “I WANNA BE YOUR SLAVE” är en flygande framgång för Måneskin. Låten är just nu etta på Spotify Viral Chart i USA och tvåa här i Sverige. I skrivande stund har bandet tre låtar på Spotifys svenska Viral Top 50-lista.

Vi ser fram emot att välkomna Måneskin till Sverige, Göteborg och Lotta på Liseberg – nu på söndag klockan 20:00 på TV4 & TV4 Play.

Foto: TV4 press, Peter Knutson