GALA magasin
You Are Reading
En fest för ABBA – Waterloo 50 år
0
Film & TV

En fest för ABBA – Waterloo 50 år

Lördagen den 6 april är det på dagen 50 år sedan ABBA:s historiska vinst i Eurovision Song Contest i Brighton. Genombrottet var monumentalt och förändrade svensk musik för alltid. Nu bjuder SVT in några av Sveriges mest framstående artister, ett 21-mannaband och en gigantisk kör för att fira detta jubileum.

Musikaliska hyllningar blandas med tillbakablickar, med aldrig tidigare visat material, och hälsningar från hela världen. Det blir en kväll full av musik, skratt, överraskningar och nostalgi. En folkfest och hyllning till ABBA och musiken som varit vårt soundtrack i 50 år.

– ABBA:s vinst i Brighton förändrade hela världens syn på Sverige som musiknation, det blev startskottet för det svenska popundret. Sedan den dagen har vi exporterat otaliga internationella succéer. Inget känns mer självklart än att bjuda in alla tittare till en stor fest på Cirkus, med en hyllning till musiken och allt det fantastiska som varit och som är, säger Eva Beckman, programdirektör SVT.

Evenemanget produceras av Sveriges Television och sänds live på SVT Play, i SVT1 samt i Sveriges Radio P4. Biljetter till evenemanget köps på Cirkus hemsida.

SVT Play och SVT1 lördag 6 april kl. 20.00: En fest för ABBA

ABBA vinner med Waterloo i Melodifestivalen 1974. Foto: Lars Wiklund/SVT