GALA magasin
You Are Reading
Emilia de Poret: Så reser du med stil
0
Resor & Hotell

Emilia de Poret: Så reser du med stil

Inför sommarens resor delar Emilia de Poret, Fashion Director på Klarna, med sig av värdefulla tips för att resa med stil och glamour, utan att offra bekvämlighet.

95% av svenskarna planerar att resa i sommar, och 73% ska resa utomlands, enligt årets reserapport* från Klarna, den AI-drivna globala betalningsleverantören och shoppingassistenten. Med semestersäsongen runt hörnet har köpen av populära sommarprylar som bikinis (+319%), strandhattar (+363%), bucket hats (+216%), flipflops (+345%) och saronger (+149%) ökat (februari vs maj 2024). Nu delar Klarnas fashion director Emilia de Poret med sig av sina ovärderliga stiltips för att hjälpa resenärer att packa lätt, elegant och bekvämt, oavsett destination.

Så skapar du den perfekta reselooken
Enligt Klarnas rapport är inköp av kläder eller reseaccessoarer inför resan ett måste för ungefär en fjärdedel av de svenska resenärerna. För Emilia de Poret är valet av mångsidiga och praktiska plagg nyckeln till att skapa felfria outfits.
Chica byxor som också är bekväma, kombinerade med en överdel som andas – till exempel en t-shirt i bomull – och en oversized blazer istället för en jacka, är en grund för att skapa flexibla reseoutfits som är både snygga och bekväma.
För att komplettera denna look är sneakers eller ballerinaskor alltid ett vinnande val. Tänk också på vikten av bekväma underkläder, vilket är avgörande för att känna sig bekväm under hela resan.

Resegarderob för kabinväskan
Om du ska flyga med endast handbagage är det viktigt att fokusera på multifunktionella plagg i neutrala eller matchande färger för att kunna skapa många eleganta sommaroutfits. Att resa med endast en kabinväska har även andra fördelar, då det är både praktiskt och ett strategiskt knep för att hålla nere utgifterna vid flygresor.
”I detta fall föredrar jag klassiska plagg, som den vita skjortan, som lätt kan bäras över en bikini eller ihop med jeansshorts för en avslappnad och chic vardagslook. En annan lösning som är både praktisk och smakfull är ett matchande set med byxor och en sidenblus: det kan både bäras med platta sandaler på dagen eller med ett par klackar på kvällen. Sedan ska valet av accessoarer inte underskattas; de tar upp lite plats och kan fixa en snabb twist av vilken look som helst,” säger Emilia de Poret.
Ett enkelt tips att ha på sig de tjockaste eller tyngsta plaggen under flygresan för att spara utrymme och att rulla sina kläder för att få in mer i kabinväskan när man packar.
“Jag försöker planera varje outfit innan jag åker och välja rätt accessoarer för varje look så att jag är förberedd. Ju fler saker jag har som kan kombineras, desto bättre,” avslutar modeexperten.

Baddräkter: vilka modeller ska packas för sommaren?
Inköp av badkläder är ett must-have innan resan för 16,6 % av svenskarna, enligt Klarnas rapport. Enligt Klarnas försäljningsdata, har köp av baddräkter ökat med 162% och bikinis med 319% (maj vs februari 2024).
I år gör one piece-baddräkter storstilad comeback. Den kommer i en rad olika stilar, från 90-talets minimalism till mer djärva versioner, dekorerade med rosor, knappar eller till och med integrerade ädelstenar. För bikinifantasten förblir en trekantsbikini med halterneck en given klassiker. Och för den som vågar sticka ut på stranden, föreslår Emilia att välja en med trendiga metalliska nyanser.

Fler budgettips från Klarna före och under din resa
● Använd ett verktyg för prisjämförelse för att hitta de bästa erbjudandena på de obligatoriska sommarköpen
● Se till att inkludera dina inköp före resan i din resebudget
● När du handlar utomlands: Välj en betalningsmetod som gör att du undviker att betala valutaväxlingsavgifter, till exempel genom Klarnakortet.

*Insikter från Klarnas konsumentundersökning genomfördes i samarbete med undersökningsföretaget Dynata i 10 länder (Frankrike, Tyskland, Grekland, Italien, Polen, Portugal, Spanien, Sverige, Storbritannien och USA). Undersökningarna genomfördes under april 2024 och omfattar minst 1 000 respondenter i varje land. Totalt deltog 11 231 konsumenter. Urvalet är nationellt representativt och har valts av undersökningsföretaget Dynata.