GALA magasin
You Are Reading
Efterlängtad final för ”Vår tid är nu”
0
Film & TV

Efterlängtad final för ”Vår tid är nu”

Vår tid är nu

Årets julklapp till tv-tittarna blir en riktig smällkaramell. På juldagen är det nämligen premiärdags för sista säsongen av SVT:s älskade och hyllade dramaserie ”Vår tid är nu”. Det blir fyra avsnitt som utspelar sig sommaren 1951 och det bjuds på många kära återseenden. I huvudrollerna ses åter Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Suzanne Reuter, Peter Dalle, Adam Lundgren, Josefin Neldén, Anna Bjelkerud, Rasmus Troedsson med flera. Vår tid är nu – 1951 regisseras av Måns Herngren och för manus svarar Ulf Kvensler.

Många trogna tittare har hört av sig till SVT och undrat vad som hände med seriens kärlekspar Nina och Calle mellan den första och andra säsongen. Nu ska den historien äntligen berättas. I den här säsongen, som utspelar sig sommaren 1951, får tittarna följa med familjen Löwander och deras personal ut till skärgården där de återupptar traditionen att driva sommarrestaurang. Nina är utskriven från sjukhuset efter sitt självmordsförsök, men ännu inte helt återställd. Calle gör upp planer för semestern med hustrun Sonja och deras son, men har tankarna på annat håll. Familjens matriark Helga är tillbaka vid rodret med köksmästare Backe vid sin sida. Ute i skärgården väcks gamla minnen till liv. Samtidigt är Helga upptagen med att styra upp Ninas framtid med maken Erik på godset nere i Skåne.

– Jag har följt Vår tid är nu sen starten 2017 och är ett stort fan av serien. När jag blev tillfrågad om att regissera den nya specialsäsongen behövde jag inte fundera många minuter innan jag tackade ja. Det känns hedrande och väldigt spännande att nu få vara med och berätta vidare om familjen Löwander och den starka kärlekshistorien mellan Nina och Calle, säger regissören Måns Herngren.

 

 

Foto: Niklas Maupoix/SVT.