GALA magasin
You Are Reading
Dominika Peczynski: ”Förvånande nog är det många som verkar gilla min bok”
0
5 frågor

Dominika Peczynski: ”Förvånande nog är det många som verkar gilla min bok”

Dominika

GALA ställer fem frågor till kända personer som vi är nyfikna på. Här möter vi artisten, PR-kvinnan och författaren Dominika Peczynski , aktuell med boken ”Jag gör som jag vill”.

Favoritmat:

– Det är egentligen lättare att säga vad jag INTE gillar för mat eftersom allt som är vällagat och på fina råvaror kan smaka fantastiskt. Däremot klarar jag inte att jag att äta paprika och persilja. Så allt som inte innehåller någon av dessa två smaskar jag i mig med glädje. Big Mac eller beluga, hela skalan från snabbmat till dyra delikatesser.

Läser just nu:

– En bok som heter Dörren, av Magda Szabo. Den handlar om en sorts vänskap mellan två mycket olika kvinnor. Om att komma någon nära, kanske inte bara på gott. Med intimiteten kommer ansvar och kännedom om sidor hon en annan person som man kanske inte ens vill ha eller kan hantera. Sen vill jag gärna tipsa om min egen bok – Jag gör som jag vill. Det är en självbiografi och förvånande nog är det många som verkar gilla den. Det vågade jag verkligen inte tro på förhand.

Film eller tv-tips:

– Egentligen vill jag svara ”The Crown” men orkar inte heller vara sist på bollen. ”Sopranos” är annars en serie som man antingen kan se för första gången eller se om en gång till. Den har så många bottnar och ett avsnitt kan funka som ett psykologsamtal, där en massa insikter om en själv och mänskliga interaktioner trillar ner som polletter.

Har du något mål kvar som du vill uppnå professionellt?:

– Massa! Jag vill få ordentlig snurr på min bokningstjänst Treatya.com till att börja med. Sedan kommer inte pandemin att vara för evigt. När den är över kommer jag komma på massa nya projekt att ägna mig åt.

Har gör du för att stå ut i dessa ”Coronatider”?

– Jag går upp på morgonen, lämnar min son i skolan. Sedan åker jag hem igen och byter om till någon snygg klänning. Sätter på mig smink, örhängen och högklackade skor. Därefter knatar jag bort till andra änden avi lägenheten och sätter mig och jobbar på hemmakontoret. Vet att ingen ser vad jag har för skor på mig men det känns ändå bra att klä upp sig. Det ger en känsla av att vara på ett riktigt kontor och är bra för motivationen. Och så hoppas jag att vaccinet kommer snart, också till Sverige.