GALA magasin
You Are Reading
David Lindgren & Petra Mede nya programledarna för Let’s Dance
0
Nöje

David Lindgren & Petra Mede nya programledarna för Let’s Dance

David Lindgren och Petra Mede

I 15 säsonger har Let’s Dance samlat Sverige framför glittrande underhållning fyllt av dansanta kända personer, en och annan oanad talang och spektakulära shownummer. Det populära programmet har skapat minnen för livet för både deltagare och tv-publik, och TV4 kan idag avslöja att det blir Petra Mede och David Lindgren som kliver in på dansgolvet som nya programledare inför den kommande säsongen.

De folkkära programledaressen Petra Mede och David Lindgren har på olika sätt stora erfarenheter från underhållningsbranschen. David som både artist och programledare för Melodifestivalen på meritlistan, och Petra som komiker och programledare för stora program som Guldbaggegalan, Eurovision Song Contest och Stjärnornas Stjärna. I vår står de båda i Let’s Dances studio som ny programledarduo för Sveriges största danstävling.

– Äntligen är dagen kommen! Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Let’s Dance är det ultimata underhållningsprogrammet. Nu får jag och David äran att leda det tillsammans och jag får nog säga att vi är övertända. Vi får försöka lugna ner oss till i vår, men Orsa kompani lovar inget bestämt. Let’s Dance, nu kommer vi!, säger Petra Mede.

– Jag blev otroligt glad när jag fick frågan och gick igång på alla cylindrar direkt. Peppen är total! Det känns både ärofyllt och spännande att få ta över stafettpinnen för Let’s Dance, och att få leda programmet tillsammans med Petra ska bli sjukt roligt. Jag längtar efter att få dra igång!, säger David Lindgren.

Tävlingen om glasskon drar igång under våren och just nu pågår jakten på kändisar som sida vid sida med några av landets bästa tävlingsdansare vågar snöra på sig dansskorna.

– Jag är så stolt och glad över att kunna presentera denna fantastiska duo som nya programledare för Let’s Dance. Efter 15 års danshistoria i ryggen så blickar vi framåt och jag är säker på att vi har minst lika många år kvar av Let’s Dance att se fram emot, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4.

Let’s Dance 16:e säsong har premiär under våren 2021 på TV4, TV4 Play och C More.