Läckra chokladdoppade jordgubbar vill alla ha till Alla hjärtans dag. Tänk på att garnera bären med strössel och pärlor innan chokladen stelnar. När chokladen stelnat, kan du garnera med spritsad choklad.
Till ca 20 jordgubbar:
Tid 1 timme
ca 20 jordgubbar
175-200 g vitt choklad
röd hushållsfärg
strössel, sockerpärlor
Gör så här:
1. Tvätta jordgubbarna och klappa dem torra, t ex med hushållspapper.
2. Smält chokladen.
3. Häll hälften av chokladen i en skål. Blanda resten av chokladen med 2-3 droppar hushållsfärg, så att den blir rosa. Häll den rosa chokladen i en skål.
4. Doppa hälften av jordgubbarna, en i taget, i den vita chokladen, strö över strössel och pärlor och lägg jordgubbarna på en bricka med hushållspapper. Doppa resten av jordgubbarna i rosa chokladen, en i taget, strö över strössel och pärlor och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Ställ kallt tills chokladen stelnar, ca 20 minuter. Garnera ev med lite spritsad choklad, använd spritspåse med ett litet klippt hål.