GALA magasin
You Are Reading
Carl Philip vid förberedelser inför Bocuse d’Or Europe
0
Kungligt

Carl Philip vid förberedelser inför Bocuse d’Or Europe

Prins Carl Philip

Idag deltog Prins Carl Philip vid prov­smakningen av tävlingsmenyn inför tävlingen Bocuse d’Or Europe som äger rum i Budapest 23–24 mars 2022. I Bocuse d’Or Europe i Budapest tävlar 20 av Europas främsta kockar om de tio platserna i den stora finalen, som äger rum i Lyon i januari 2023.

Prins Carl Philip

Prins Carl Philip

Sverige representeras av Jimmi Eriksson. I teamet ingår även teamets coach Martin Brag, commis/assistent Thilda Mårtensson samt Tommy Myllymäki som är Bocuse d’Or Sweden’s president. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Bocuse d’Or Sweden som i sin tur ägs av Restaurangakademien AB.

Bocuse d’Or
Bocuse d’Or Europe Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en kvalificeringstävling till kock-VM, Bocuse d’Or som är världens mest prestigefyllda matlagningstävling för kockar. Tävlingen startades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse. Vartannat år arrangeras tävlingen i Lyon, Frankrike.

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip tillsammans med Fredrik Eriksson, Gastronomi Sverige samt Jimmi Eriksson som tävlar för Sverige.

 

L’Académie Suédoise de Bocuse d’Or grundades år 1990 av Sven-Gunnar Svensson för att ta hand om och ansvara för Sveriges deltagande i Bocuse d’Or. Svenska Bocuse d’Or Akademin ingår i Gastronomi Sverige.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA