GALA magasin
You Are Reading
Capri i mitt hjärta
0
Blogg - Angelinas Upper East Side

Capri i mitt hjärta

Den plats på jorden som ligger mig närmst i hjärtat är Capri eller Anacapri som är högst upp på denna underbara ö.
Jag hade som barn förmånen att vistas på Axel Munthe’s Villa San Michele på just Anacapri, med min pappa konstnären, Einar Jolin och mamma sångerskan Tatiana Angelini.
På denna underbara plats var mina föräldrar ofta stipendiater och där föddes min kärlek till Italien, mode, mat och opera.

Med svenska Louise som hyr ut två våningar på Capri

Denna gång på väg till Capri sov vi en natt i Neapel på anrika Grand Hotel Vesuvio, där Sophia Loren, Pavarotti, Bill Clinton, Claudia Schiffer mfl har bott.
Underbar utsikt över Castel Dell’Ovo, och Capri, och med gång avstånd till Piazza Plebicito, med anrika cafét Gambrinus och fina operahuset, San Carlo, ett av världens äldsta, Palazzo Reale, Museo Artistico Politechnico, Machio Angioino, massor av kultur, och bra shopping runt Galleria Umberto I, som är identisk med den i Milano.
Middag på intima fisk restaurangen Da Dora ristorantedora.it, eller Ciro’s ciroamergellina.it på denna restauarang  känner du dig som i en maffia film.

Handgjorda sandaler är ett måste, hoppas denna passar!

Väl på Anacapri, under högsäsong har Axel Munthe’s Villas San Michele, på fredagarna musik aftnar på sin stora terass i världsnivå, i solnedgång, det kostar 15 euros per biljett, detta är absolut värt ett besök, de har även aperitivo con Billy, döpt efter Munthe’s älskade apa, detta sker två gånger i veckan på Café Casa Oliv, under högsäsong, ett måste är att besöka muséet, gärna sen em.


Handgjord korg

Jag har varit på Capri hela mitt liv och ön är sig lik det är delvis det som är det unika med denna plats, samt att man känner sig avslappnad och ingen direkt dresscode, även om de flesta männen efter några dagar här går i linne skjorta och stråhatt.
Som barn gick mamma och jag till badet Canzone Del Mare där Emilio Pucci hade sin butik, där han själv ofta var, min mamma handlade många fina saker där som jag fortfarande har bla unik keramik signerad Emilio Pucci, stället finns kvar och är ett av mina favorit bad för att de har strand, havsbad, barnpool och vuxenpool,  allt med utsikt över de vackra Faraglioni klipporna.
Bredvid ligger Torre Saracena där man äter bästa lunchen vi satt invid Michael Douglas och Catherine Zeta Jones, många av de större yatchen tar en tur in just hit för lunch, det är dyrt men mycket gott, prova grönärts pastan och underbara havs bad innan och efter maten!

Kända Faraglioni klipporna detta är ett av mina favoritband, Canzone del mare här har jag badat sedan jag var barn.

På Capri’s välkända piazza springer jag in i Federico Alvarez de Toledo vars familj sedan generationer har bott på Capri,  hans mamma arbetade med Pucci, Federico tar mig till sin butik ECO Capri, som genast blir min nya favorit butik.
En aperitivo spritz eller limoncello spritz på piazzan är ett måste efter stranden innan eller efter middagen, då ön är så liten känner man efter några dagar igen de flesta, ofta ser man världs kändisar som tex Valentino strosa förbi, prova Tokio Mule på IKI, sangria på Lo Smeraldo,
”ECO Capri, and island brand connectiong with ”Capri Lovers” around the world using innovation, quality and design”
En annan underbar butik är Laboratorio drivs av bröderna Michele och Augusto som återskapar jetset mode från 50-60 tal.
Butiken 100% Capri har de allra finaste linnekläderna.
På Anacapri har svenska Francesca en fin butik Maison Grimaldi, på VIA G. ORLANDI, 171, med handmålade plagg och accessoarer

Smultronpaj på mitt favoritbadställe Bagni di Tiberio

Med mindre barn så är min favorit bad plats Bagni di Tiberio du kan ta de Feniciska trapporna, 958 trappsteg från Anacapri dit, eller ta båten med Giuseppe som kör båten hela dagen fram och tillbaka från Marina Grande, hans fru Constanza lagar den godaste maten på ön, prova frittura tiberio och spagetti med zucchini, eller deras caponata, salladen med fullkornsbröd, mozzarella och tonfisk.
Kommer du dit innan 11 så kanske du har turen att prova en av de hemgjorda varma munkarna
En annan favorit är Faro, där svenska Oscar Engelbert gifte sig med sin Giovanna Battaglia.
Det är öns fyr men här finns underbara havsbad och dyk och hopp från klipporna och finaste sol nedgången på Malibu baren.

På Muséet Axel Munthes Villa San Michele på Anacapri, högst upp på Capri.

Bäst tar du dig runt med scooter, lokalbussarna är oftast proppfulla, och taxi kostar från 18 euros till 25 per tur beroende på vart du ska.
En fin hike är Fortini walk
Middag på Giorgio al Cucciolo,  ring och fråga vilka kvällar de har live musik, de möter upp dig på Anacapri’s Piazza Vittoria med en liten minibuss, och kör dig fram och tillbaka, vissa kvällar  spelar en kille italiensk smörmusik och kvällen vi var där joinade en ung sopran honom och det blev en fantastisk kväll med solnedgång, sång, dans och god fisk,
Lokala vita vinet Falanghina från Campania, är mycket prisvärt och gott.

Arcate på Anacapri är en enklare restaurang med bra pizza, som drivs av två vänliga bröder, även AummAumm har bra pizza.

Aurora på Capri har mycket bra mat
Glassen på Capri är fantastisk prova nocciola, hasselnötsglassen, de finns et par platser där de gräddar våfflan framför dig, som Gelateria Artigianale på Anacapri eller Gelateria Buonocore på Capri, där de även har fantastiska kakor och lättare mat att ta med hem.
Riccio lunch Beach Club pa Anacapri

Da Paolino middag i citronlund Marina Grande

Boende beror på säsong men den absolut finaste utsikten på ön är från Anacapri och hotel Cesar Augusto, där de har en underbar infinity pool och mycket bra mat, och goda persiko bellinis.
Ett prisvärt option är Hotel San Michele.
Svenska Capri bon Louise hyr ut två lägenheter Villa La Palmarella nere på Capri.
JK Place är ett av de bästa hotellen nere på Capri.