GALA magasin
You Are Reading
Cannesresa med sedvanlig mässa och oktobersol
0
Blogg - Nicole Schulman

Cannesresa med sedvanlig mässa och oktobersol

Så var det då dags för den årliga oktoberresan till Cannes igen, nu även med tv-mässa för första gången sen pestens tid. Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss. Ständiga hälsokontroller, munskyddstvång och inga fester? Nja, de värsta farhågorna kom på skam. Covidpass visades en gång om dan för att komma in på mässan. Man fick då ett armband som gällde hela dagen, även på restauranger, i den mån de alls brydde sig vilken var väldigt sällan. Munskydd på inomhus om man står och går men inte när man sitter, och så klart inte när man äter och dricker vilket gjorde även cocktailfesterna munskyddsfria. Något färre mässdeltagare och fester än vanligt, men i ärlighetens namn ganska lagom. Istället för sedvanlig trängsel, kaos och köer på hotell Carlton hölls årets öppningsfest på en av palatsets terrasser där man hade gott om mingelutrymme både ute och inne. Ett par strandfester blev det också.

…och yachter i hamnen åt andra. Mässan ägde i år inte rum i stora palatset utan i tillbyggnaden Riviera.
Helt ok utsikt från jobbet. Stranden åt ena hållet…

Rivierans oktoberväder var som vanligt helt acceptabelt med en bit över +20 på dan och 10-15 på natten. Hotellrummet hade balkong med söderläge och höll en behaglig temperatur utan behov av vare sig ac eller värme. För en gångs skull hade jag lyckats boka ett Canneshotell jag var nöjd med. Hotell Bellevue var rent och fräscht. Det finns balkong till alla rum och gratis kaffe dygnet runt. Dessutom för noll och inga pengar alls med tv-mässmått mätt (drygt 600 kr per rum och natt). Läget var perfekt i närheten av tågstationen med sina många bagerier där man kan sitta och äta sin frukost med både mjölk i kaffet och choklad i croissanten för under 10 EUR, en omöjlighet på caféerna närmare stranden.

Utsikt mot gamla stan från hotellets gemensamma terrass. Min balkong skymtar till höger i bild.

Så på det stora hela förflöt Cannesresan utan större missöden än för mycket möten och gin, och för lite sömn. Förutom att mitt bagage försnillades på vägen ner. Tack för det Swiss! Jag reser ju som sagt nästan alltid med handbagage men när jobbet betalar och man dessutom måste vara hel och ren i sju dagar så åker storväskan med. En mellanlandning senare var den borta. Oklart vilken stad den hade fastnat i. På mitt flyg till Nice var den i alla fall inte, trots att personalen på Arlanda bedyrat att den säkert skulle hinna med trots det korta stoppet i Zürich. Hade som vanligt med smink, tandborste och ett ombyte i handbagaget, så det var aldrig någon ko på isen. Lite irriterande bara. När jag kom tillbaka till hotellrummet efter första dagens möten stod väskan och väntade på rummet. Inget meddelande från flygbolag eller hotell att den hade levererats. Ett smärre mirakel.