GALA magasin
You Are Reading
Bortförda – psykologisk spänning i högt tempo
0
Boktips

Bortförda – psykologisk spänning i högt tempo

Bortförda är gastkramande psykologisk spänning i högt tempo. En het dag i juli ska Ida plocka upp sin systers barn på Björkens sommaröppna förskola, Niko ska hämta sin dotter, och Sima är försenad eftersom hennes sambo glömt bort att det är hans tur. Allt verkar vara som vanligt utom hettan. Men idag kommer varken de eller övriga anhöriga att hämta några barn. Småbarnsgruppen är spårlöst försvunnen och polisen står handfallen. De förtvivlade föräldrarna söker svar – hos varandra och sig själva. Har någon tagit barnen och i så fall varför? Det visar sig snart att flera av dem bär på mörka hemligheter som alla kan ligga bakom barnens försvinnande. Jakten på de bortförda barnen blir allt mer desperat – ska man hitta dem innan det är för sent?

Om E.P. Uggla:
Emmelie Pettersén Uggla är uppvuxen i den lilla skånska byn Vinslöv men bor idag i Nacka utanför Stockholm tillsammans med sina barn. Hon är utbildad jurist och har arbetat med allt från socialrätt till migrationsrätt och krisberedskap. Vid sidan av sina juridikstudier har hon också läst psykologi och idéhistoria vid Stockholms universitet, samt kreativt skrivande vid Harvard Extension School i Boston.

Emmelie debuterade 2017 med Första hösten: Blå gryning och har efter det skrivit flera dystopiska skräckromaner för unga, men också manus till mytologiska poddar.

Foto: Stefan Tell/Forum