GALA magasin
You Are Reading
Bill Öhrström och Marie Bergman i duett om försoning
0
Musik & Teater

Bill Öhrström och Marie Bergman i duett om försoning

Bill och Marie

Bill Öhrström och Marie Bergman har inte arbetat ihop på över 30 år vilket gör att nya singeln ”A Slight Disturbance In The Well” känns extra speciell. Musiken är skriven och producerad av Erik Pettersson med Patrik Norrman som textförfattare.

Låten handlar om försoning. Hur mycket närmare man är till försoning om förhållandet vilar på lång kärlek med respekt för varandra. Budskapet känns lite extra viktigt i dessa tider.

– Varmt och fint. Ärligt och värdigt. Länge leve kärleken! säger Marie Bergman.

Låten höll på att glömmas bort. Det tog ett tag innan inspelningen gjordes.

– Jag minns att jag tyckte om låten direkt första gången jag hörde demon men den glömdes bort av mig. Månader senare så lyssnade jag oavsiktligt på en omärkt CD och hör låten igen som tycktes mej ha hört förr, wow! Denna gången bestämde jag mig direkt för att ta tag i den och vi ringde och frågade om Marie ville vara med, och hon tackade ja, en fantastiskt och helt underbar känsla, säger Bill.

Bill Öhrström är svensk blues ”grand old man” och jobbat med allt och alla och har oceaner av anekdoter att berätta om sina möten från sina karriärer som fotomodell och som musiker. Allt från hur Jimi Hendrix sov över på en madrass hemma hos Bill, till varför han tackade nej till att bli sångare för ”The Who”.

Marie Bergman har ända sen 60-talet haft en fantastisk musik-karriär. Hon har vunnit Melodifestivalen tre gånger och medverkat i krogshower både på Berns och Hamburger Börs. Hon har spelat på de flesta festivaler, bland annat fyra gånger i Roskilde och lika många i Västervik. Få artister har turnerat så mycket i Sverige och Norden. Bergman håller ofta seminarier och har undervisat bland annat på Musikhögskolorna i Köpenhamn och Århus. Hon är en artist som aldrig stannat i växten utan som ständigt fångat upp nya impulser. 2018 valdes Marie Bergman som en av sju nya artister in i Swedish Music Hall of Fame.

Erik Pettersson driver artistbolaget LiveMusicRules som har som specialitet att ta över amerikanska artister till Sverige för att turnera med svenska musiker. Erik är keyboardist med Hammondorgel som huvudinstrument och turnerar så ofta han kan med de gästande internationella artisterna. Bill Öhrström ingår också i artistbolagets stall där Erik turnerar med Bills originalmaterial. Erik skriver och producerar musik till artister både i och utanför livemusicrules artiststall.

– Det är en ynnest att få arbeta med så rutinerade artister som Bill Öhrström och Marie Bergman som med sina själfulla röster framför lite djupare berättelser på ett unikt och trovärdigt sätt. Säger Erik Pettersson.