GALA magasin
You Are Reading
Bang & Olufsen och Ader Error i exklusivt samarbete
0
Stil & skönhet

Bang & Olufsen och Ader Error i exklusivt samarbete

Bang & Olufsen och Ader Error presenterar ett samarbete i en Limited Edition vilken består av en elegant bärbar högtalare med tillbehör som smälter samman mode och musik. I samarbetet lägger det Seoul-baserade modemärket den egna visionen på Bang & Olufsens kraftfulla och tidlösa bärbara högtalare Beosound A1. Ader Error:s signaturfärg Z-blå är ett genomgående tema, samtidigt som den skräddarsydda högtalarväskan och det tillhörande högtalarstativet med design av Ader Error möjliggör en gränslös livsstil.

”Samarbetet tar avstamp i mötet mellan två varumärken, som delar många av samma värderingar kring musik och kultur. ”The Blueism”, som är kollektionens namn, representerar den rörelse som vi vill skapa för vårt samhälle, säger Ader Error och fortsätter: ”Vi ville presentera något väldigt bekant på ett obekant sätt. Att få människor att knyta an till musik och mode på ett nytt sätt”.

”Bang & Olufsen har tänjt på gränserna för ljud- och hemunderhållning i nästan ett sekel. Att placera vår bärbara högtalare Beosound A1 i händerna på Ader Errors designkollektiv är ett utmärkt exempel på hur vår signaturhögtalare är ett statement, både gällande utseende och ljud”, säger Bang & Olufsens chef för varumärkessamarbeten Andra Gavrilescu.

Högtalarväska som modeaccessoar

Den runda högtalarväskan följer formen på Beosound A1 och hämtar inspiration från mjukheten hos en fyllig kudde i kontrast till hårdheten hos ett högtalarskal och hjälper bäraren att intuitivt veta syftet med väskan.

Högtalarväskan är tillverkad av mjukt kohudsläder, bomullsfyllning och kompletterad med en justerbar axelrem och påse, vilket gör att högtalaren kan förvaras säkert och bäraren kan ta med högtalaren på språng. Högtalarväskan, som tänjer på gränserna mellan mode, musik och en elektronik, har en design som skapar en känsla av ”vill ha”.

Högtalarstativ förvandlar ljud till ett konstverk

Ader Error-högtalarstativet, framtaget med designkollektivets formspråk och baserat på den innovativa andan i Beosound A1, ger en helt ny visuell upplevelse. Inspirationen bakom Ader Error-stativet visar hur högtalarna är placerade i hemmet. Ofta på ett bord, golvet eller på väggen, men sällan på ett stativ. Placerad i stativet förvandlas högtalaren till ett konstverk. Samtida och visuellt intressant.

Enligt varumärkesfilosofin är högtalarstativet designat för att vara i harmoni med olika miljöer och kombinerar organiskt kurvor och raka linjer med metalliskt material. Aluminiumstativet består av tre löstagbara delar med enastående hållbarhet och bärbarhet.

Ett kraftpaket finjusterat på gehör

Själva högtalaren har en 3,5-tums aluminiumkon-högtalare baserad på ett kraftfullt neodym-magnetiskt system, en 3/4-tums dome-diskant samt avancerad DSP-filtrering där allt drivs av ett par 30-watts klass D-förstärkare. Och, som alltid, med ljud finjusterat på gehör av Bang & Olufsens välrenommerade tonmästare i Struer, Danmark.

Högtalaren kommer med 360 graders spridning av ljudet, upp till 18 timmars speltid och är helt damm- och vattentät (IP67). Högtalaren har också en uppsättning med 3 mikrofoner, vilket möjliggör klara och tydliga samtal när Beosound A1 används som högtalartelefon.

För att fira partnerskapet kommer Beosound A1 Ader Error Edition med högtalarstativ samt den runda Ader Error-väskan att presenteras under Bang & Olufsen x Ader Error pop-up i Seoul från och med den 10 april 2024. Kollektionen kommer att finnas globalt tillgänglig den 11 april 2024.

Pris och tillgänglighet

Beosound A1 Ader Error Edition med högtalarstativ kommer att kosta 5 500 kr medan Ader Error högtalarväska med fodral kommer att ha ett pris på 3 700 SEK.

Båda kommer att finnas tillgängliga, i begränsade kvantiteter, online och i utvalda butiker från och med den 11 april 2024.