GALA magasin
You Are Reading
Årets bästa underhållning (hittills)
0
Film & TV

Årets bästa underhållning (hittills)

Knappt har nyårsklockorna hunnit ringa ut förrän SVT samlar publiken till Årets quiz – en underhållande frågesport om nöjes- och nyhetsåret som gått. Programledare Edward af Sillén har bjudit in tre folkkära lag för att tillsammans snacka och quizza sig igenom året. Vad minns vi med värme från 2023 och vad vill vi helst glömma bort så fort det bara går?

Tävlande lagen bakre raden fr v: Sussie Eriksson, Messiah Hallberg och Linnea Wikblad. Främre raden fr v: Ola Forssmed, Emma Molin och Olle Sarri. Foto: Bo Håkansson/SVT

I SVT:s traditionsprogram Årets quiz förlänger programledare Edward af Sillén nyårsfirandet genom att utmana sina vänner i en rolig och lyxig frågesport. Han har bjudit in tre quizglada och folkkära lag till studion i Göteborg för att reda ut saken – och tillsammans quizza sig igenom det som varit roligt, knepigt, viktigt och överraskande under året. Garanterat årets bästa underhållning (hittills).

Ola Forssmed, Sussie Eriksson och Olle Sarri. Foto: Bo Håkansson/SVT
Messiah Hallberg och Emma Molin. Foto: Bo Håkansson/SVT
Olle Sarri och Linnea Wikblad. Foto: Bo Håkansson/SVT

Årets lag är:
Ola Forssmed och Sussie Eriksson, den tvåfaldigt regerande mästaren Ola med den energisk vinnarskallen Sussie
Linnéa Wikblad och Olle Sarri, en skarp och puttrig mediaduo med järnkoll på nyhetsflödet
Messiah Hallberg och Emma Molin, allmänbildade, fyndiga och erfarna quizzare

Kvällens artister: Oscar Zia samt Lisa Nilsson & Victor Norén. Foto: Bo Håkansson/SVT

Under programmet bjuds även på en hel del musikalisk underhållning av gästartisterna Lisa Nilsson och Viktor Norén samt Oscar Zia, och av ett glittrande husband under ledning av kapellmästare Robin Svensson.

Programledare Edward af Sillén. Foto: Bo Håkansson/SVT

Om Edward af Sillén
Edward af Sillén är regissör och manusförfattare. I tv-sammanhang är han mycket uppskattad som expert i SVT:s Muren, och i år när Sverige är värdland för Eurovision står han för manus och regi. För tredje året i rad programleder han Årets quiz.

SVT Play nyårsdagen 1 januari kl. 02.00 samt i SVT1 kl. 20.00 samma kväll: Årets quiz