GALA magasin
You Are Reading
Anis Don Demina till Idol med nya ”Idolraketen”
0
Film & TV

Anis Don Demina till Idol med nya ”Idolraketen”

Pär Lernström

I höst ansluter Anis Don Demina till Idol för att ihop med Pär Lernström leda fredagsfinalerna. Nytt för i år är även nya TV4 Play-programmet ”Idolraketen” där Anis Don Demina ger sig ut på jakt för att hitta talanger som kan gå raka vägen in till den pågående tävlingen om att bli Sveriges nästa stora artist.

– Det kommer bli otroligt roligt att göra det här tillsammans med Pär. Han är en förebild och riktig legend, så jag känner mig verkligen ärad över att få bli en del av Idol. Fan va kul vi kommer ha i höst, säger Anis Don Demina.

I samband med premiären av Idol den 23 augusti finns för första gången någonsin en ny möjlighet att söka sig rakt in i den pågående Idoltävlingen. I programmet Idolraketen gör Anis Don Demina en egen sökturné för att ge talanger som missade vårens digitala audition en chans att söka in till årets Idol. Det är alltså inte försent för den som missade vårens tillfälle att komma med i programmet.

”Idolraketen” lanseras i premiärsändningen och fortsätter sedan som en programserie i fyra avsnitt på TV4 Play. Samtidigt som de vanliga auditionsprogrammen sänds i TV4 och TV4 Play kan man följa Anis letade i den digitala parallellserien. I ”Idolraketen” går deltagarna igenom samma steg som i vanliga Idol fast snabbare, och till slut kommer alla deltagarna mötas och tävla mot varandra i ett annat helt nytt moment.

-Det är roligt att vi har så många nya moment och nyheter i årets Idol. Vi är också väldigt glada att vi lyckats få med en skicklig artist och underhållare som Anis Don Demina. Det kommer att bli en rolig och spännande Idol-säsong, säger Malin Knave exekutiv producent på TV4.

”Idolraketen” kommer sändas i fyra episoder på TV4 Play på onsdagar med start 25 augusti.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4