GALA magasin
You Are Reading
Amadeus Sögaard i unik dokumentär om sitt liv
0
Nöje

Amadeus Sögaard i unik dokumentär om sitt liv

Amadeus Sögaard

Han är son till Carola Häggkvist och Runar Sögaard men har valt att leva ett liv utanför kändisskapet. I en ny, unik dokumentär är Amadeus Sögaard, 22, nu redo att bjuda in tittarna till sitt liv. Men vid sidan av fotbollskarriären smider han fler planer och är redo att avslöja sin hemlighet – inte bara för sin mamma utan hela svenska folket.
– Jag är redo nu att försöka uppnå min fulla potential, säger Amadeus Sögaard.

Amadeus

När Amadeus Sögaard föddes för 22 år sedan blev det något av en riksangelägenhet då hans föräldrar var Nordens förmodligen kändaste par. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och Amadeus har aktivt valt att leva ett liv utanför kändisskapet. Men hans talang gjorde också att han snabbt blev en stigande stjärna inom fotbollen där han spelar i IF Brommapojkarna. Han pendlar mellan att bo hos båda sina föräldrar med syskon och tillbringar mycket tid med sin flickvän. Ett minst sagt kringflackande liv med fotbollen som huvudspår.

Det var just fotbollskarriären som gjorde att han kom i kontakt med NENT Groups programledare Ola Wenström som bland annat jobbar med Premier League och Champions League. Han fick en unik chans att följa Amadeus vilket nu mynnat ut i dokumentären ”Amadeus – mer än en son” som har premiär den 21 januari på Viaplay, Viafree och TV3.

– Det är ett superintressant journalistiskt uppdrag att få beskriva en helt anonym superkändis, allt i skugga av en uppmärksamhet som nästan ingen annan svensk har varit med om, säger Ola Wenström och fortsätter:

– Det här är ett dokumentärt personporträtt som beskriver extrema utmaningar också för en priviligierad och att priset på offentlighet kan vara högt.

Som titeln avslöjar är Amadeus – mer än en son ett aktuellt, personligt och nära personporträtt av Amadeus Sögaard. Amadeus träder fram och visar att han är mer än en son till Carola Häggkvist och Runar Sögaard. Och i dokumentären avslöjar han för första gången en hemlighet för sin mamma som kommer göra att hans liv tar en helt ny vändning vid sidan av elitfotbollen.

– Det här blir mitt sätt att i lugn och ro svara på frågor som kanske finns eller kommer uppstå kring mig och där jag kan visa en sann bild och samtidigt kunna tala till punkt, säger Amadeus Sögaard.

Dokumentären ”Amadeus – mer än en son” sänds i ett avsnitt den 21 januari på Viaplay, Viafree och TV3 kl 20.00 då tittarna kommer få ta del av hemligheten som avslöjas.

– Jag har aldrig sökt kändisskapet för jag har sett baksidorna av det. Nu är jag redo att ta ett kliv fram, addera ett lager i mitt liv och visa mer av mig, säger Amadeus.

Nordic Entertainment Group sände för drygt ett år sedan ”Carolas advent” på Viaplay, Viafree och TV3. I ”Amadeus – mer än en son” kommer vi återigen att besöka Carola Häggkvist på hemmaplan när hennes son kommer med det stora avslöjandet.

– Det här är en seger för honom på många sätt, säger Carola i dokumentären.

Även Runar Sögaard medverkar i dokumentären.

– Amadeus ändrar sitt epitet i den här unika dokumentären och går från att vara en kändisson till att presenteras på ett djupare plan. Han har minst sagt en ljus framtid framför sig och det känns spännande att vi får vara startskottet för den här resan, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group.

”Amadeus – mer än en son” har premiär den 21 januari på Viaplay, Viafree och TV3.

Foto: Johnny Wohlin