GALA magasin
You Are Reading
Allsångscenen är din – Molly Sandén
0
Musik & Teater

Allsångscenen är din – Molly Sandén

Ikväll är det dags för Allsångsscenen är din, en hel timmes direktsänd livekonsert efter ordinarie sändning av Allsång på Skansen. Molly Sandén gör konserten med sitt band och har även bjudit in Daniela Rathana, Newkid och Jonathan Johansson för att gästa hennes timme.

Daniela Rathana började som körsångare bakom bland andra Oskar Linnros och Seinabo Sey, men debuterade som soloartist 2018 och har sedan dess gett ut ett flertal singlar samt albumet Rathana Club 2021. Daniela Rathana gästade även Allsångsscenen 2021 med den bombastiska ”Kyss” och har turnerat med Molly Sandén under våren och sommaren 2022.

Newkid släppte sitt fjärde album i januari 2022, efter att ha gjort succé med sina ”Karantänvibbar” under pandemin. Han mötte en ännu bredare publik med sina tolkningar i Så Mycket Bättre samma år. Utöver Molly Sandén har han samarbetat med bland andra Petter och Estraden.

Jonathan Johansson är ansedd vara en av Sveriges främste textförfattare, en titel som blivit mer och mer självklar sedan debuten 2008. Tidigare i år släppte han sitt sjunde album ”Om vi får leva” och har även komponerat och tonsatt musik till teater- och dansföreställningar. 2019 tolkade Molly Sandén Jonathan Johanssons ”Rosa Himmel” till serien Störst av allt. Låten blev det årets mest streamade svenska låt.

SVT Play och SVT ikväll, tisdag 9 augusti 2022 kl 21.00-22.00: Allsångsscenen är din – Molly Sandén

Foto: Sony Music, Daniela Spiroska, Sony Music, Noah Agemo