GALA magasin
You Are Reading
Adam Thulin vann Sveriges Mästerkock – här är hans kokbok!
0
Film & TV

Adam Thulin vann Sveriges Mästerkock – här är hans kokbok!

Adam Thulin

I finalen av ”Sveriges Mästerkock” 2022 var det Jimmy Guo, 30, och Adam Thulin, 21, som gjorde upp om den åtråvärda titeln. Det var väldigt jämn efter att de tre rätterna hade presenterats, men till slut var det Adam Thulin som vann juryns hjärtan och kammade hem titeln Sveriges Mästerkocks 2022 . Förutom vinnarstatyett vann Adam även ett kokbokskontrakt och 250 000 kronor.

Sveriges mästerkock

I och med vinsten ger han nu ut boken ”Ett bord, flera smaker” på Bonnier Fakta.Grundtanken med Adams kokbok Ett bord, flera smaker är att alla själva får komponera sin egen måltid av flera mindre rätter. Boken innehåller recept på mellanrätter som serveras ”family style”, med få ingredienser som är lättillgängliga och helt utan prestige!

Adam Thulin

– Att vinna Sveriges mästerkock är sådant som man bara ser på TV, och nu hände det mig! Att dessutom få göra en kokbok har varit en fantastiskt kreativ resa. Den viktigaste egenskapen för att utvecklas i köket tror jag är att testa sig fram, experimentera och våga misslyckas. Säger Adam Thulin.

Adam Thulin har alltid haft ett stort matintresse, redan som 6-åring stod han och rörde om i grytorna. Nyfikenheten för att upptäcka nya smaker är det som har drivit honom framåt och tog honom hela vägen till final i Sveriges mästerkock 2022. Adam gillar mat som är enkel att tillaga, smakar mycket och har en tvist. På sin Instagram @adamthulin delar han med sig av sin filosofi kring matlagning.

Boken utkommer på Bonnier Fakta den 7 april 2022.

Foto: Frida Wismar/Gabriel Liljevall