GALA magasin
You Are Reading
”1 mot Sverige” – direktsänd frågesport med Babben Larsson
0
Film & TV

”1 mot Sverige” – direktsänd frågesport med Babben Larsson

Babben Larsson

Kan en person slå hela Sverige? I frågesportprogrammet ”1 mot Sverige” kan hela Sverige vara med och tävla i direktsändning. Programledare är Babben Larsson och vid hennes sida finns Farah Abadi och Erik Ekstrand. I varje program genomförs sju fascinerande och spektakulära experiment och det gäller för den tävlande i studion och för tv-publiken hemma att komma så nära det rätta svaret som möjligt. Vem vinner – den ensamma tävlande i studion eller lag Sverige?

Babben Larsson
Erik Ekstrand, Babben Larsson och Farah Abadi. Foto: Karl Nordlund/SVT

Hur många ballonger behövs det för att kunna flyga? Hur många personer krävs för att dra ett flygplan? Hur många meter går det att köra motorcykel på vatten? Det är några av de experiment som görs i programmet.

– Jag brinner för underhållning, älskar direktsändningar och gillar när en god gissning kan bli värd riktigt mycket. Detta och mer därtill får jag i 1 mot Sverige. Våra experiment är spektakulära, resultaten går inte att googla och vem som helst i Sverige kan vinna, säger Babben Larsson.

I varje program kan man vinna 50 000 kronor. I studion deltar en ensam tävlande, samtidigt som tv-publiken kan vara med och tävla live via DUO-appen. Hela Sverige tävlar som ett lag och allas svar räknas ihop till en gissning. Om lag Sverige vinner över den tävlande i studion ringer Babben upp en tittare och utser den till vinnare. Till sin hjälp har den tävlande i studion några livlinor, bland annat en expertsoffa med kända profiler, samt vänner och familj att vända sig till för att få hjälp med svaret.

Några av de tävlande är Tarek Saliba, 42 år från Hagby (avsnitt 1) och Cornelia Wilhelmsson, 30 år från Linköping (avsnitt 2). I kändispanelen medverkar bland andra Keyyo, Jesper Rönndahl, Ellen Bergström, Kodjo Akolor, Clara Henry, Anders Jansson, Pia Johansson, Tareq Taylor och Henrik Fexeus. Programmet spelas in live med publik från studio 1 på SVT.

– När kunskap och humor får samsas i direktsändning på bästa sändningstid då vet man att det är något stort på gång, säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT.

”1 mot Sverige” bygger på det danska format ”All against 1” som har sänts i ett antal länder med stor framgång.  Trailer här: https://www.svtplay.se/1-mot-sverige

Premiär söndag 17 oktober kl 20.00 i SVT1 och SVT Play