GALA magasin
You Are Reading
Victoria & Daniel på Kungliga Operan tillsammans med Kungaparet
0
Kungligt

Victoria & Daniel på Kungliga Operan tillsammans med Kungaparet

Kungaparet, Kronprinsessparet

Igår kväll besökte Kungaparet och Kronprinsessparet, tillsammans med Prinsessan Christinas make Tord Magnuson, Kungliga Operan för att se operaföreställningen ”Löftet” i regi av Stefan Larsson. De anlände via den kungliga entrén för att se föreställningen som är inspirerad av librettisten Susanne Markos egen familjehistoria och skildrar ett judiskt pars återförening i följderna av Förintelsen.

Operan, Kungaparet
Kungaparet, Kronprinsessparet samt Herr Tord Magnuson i hovlogen under operaföreställningen Löftet. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna.

Verket är skapat för Kungliga Operan i samarbete med tonsättaren Mats Larsson Gothe och hade urpremiär tidigare i år på den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. I pausen fick Kungaparet och Kronprinsessparet möjlighet att samtala med sångare, tonsättare, dirigent och librettist, samt operans verkställande direktör och operachef.

Kungaparet, Kronprinsessparet
Ensemblen mottog publikens applåder efter föreställningen.
Ensemblen mottog publikens applåder efter föreställningen. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna.
Kungafamiljen
Kungaparet och Kronprinsessparet i samtal med librettisten. Kungaparet och Kronprinsessparet i samtal med librettisten Susanne Marko. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

 

 

Foto: Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna